Publicitat
Publicitat

Clínica Humana guanya el CAEB-Santander a la Innovació Empresarial

És la segona edició d’aquests premis, que entreguen 4.000 euros

La Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) va dur a terme ahir la segona edició dels Premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial. Es reconeixen i es valoren els emprenedors i les pimes de Balears que han apostat per la innovació com a estratègia per a la seva consolidació i creixement.

El guanyador del premi, dotat amb 3.000 euros, ha estat el projecte presentat per Clínica Humana, entitat integrada en UBES (Unió Balear d’Entitats Sanitàries). Consisteix en un sistema de cura, recuperació i millora de la qualitat de vida del pacient crònic al seu domicili, amb un modern programa de gestió, ROSA, que funciona com a assistent virtual que controla i monitoriza els pacients i coordina i estableix els enllaços de comunicació directa.

La directora de la CAEB, Carmen Planas, assegurà que “és necessari que les administracions públiques incentivin la innovació de les nostres pimes” i hi afegí que “la innovació implica productivitat i competitivitat per a les empreses i també la millora de la qualitat de vida i del benestar dels ciutadans”.

Els projectes d’innovació empresarial presentats per Hundredrooms, Sampol Comunicacions i Wireless DNA han rebut els guardons com a finalistes d’aquesta segona edició dels premis.

Hundredrooms, empresa associada a Joves Empresaris, va rebre la distinció com a finalista per la seva proposta consistent en un comparador d’apartaments vacacionals a partir de tecnologia desenvolupada in house mitjançant un algoritme que permet comparar més de 7 milions d’apartaments de 100 webs diferents.

Sampol Comunicacions, membre d’Asinem (Associació d’empresaris d’instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions de Mallorca), va ser guardonada pel seu sistema d’unificació de serveis d’habitació d’hotels -wifi, ip tv, telefonia, gaming, control room, internet...- a través d’un únic fil de fibra òptica.

Wireless DNA, empresa associada a GSBIT (Associació balear d’empreses de programari, internet i noves tecnologies), va distingir-se com a finalista dels premis pel seu projecte innovador d’auditoria de qualitat de xarxes de telefonia mòbil.

Novetats

Com a novetat, aquesta segona edició dels premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial va incorporar una distinció amb dotació econòmica de 1.00 euros per a l’organització empresarial en la qual estigui integrada l’empresa guanyadora “amb l’objectiu d’incentivar l’associacionisme i el paper de les organitzacions empresarials en el foment de la innovació com a factor de competitivitat i pel suport ofert als seus associats per optar a aquest premi”, va assenyalar Planas.

Als premis es poden presentar pimes que hagin ofert en els darrers tres anys un nou producte o servei considerat innovador o que hagin desenvolupat algun tipus d’acció innovadora per millorar la seva gestió empresarial, productivitat i competitivitat.