Els Cavallets de Felanitx honoren Santa Margalida amb les seves danses

Aquest divendres ha tingut lloc el primer ball davant la Casa de Cultura

Les Festes de Santa Margalida marquen la primera de les quatre sortides dels Cavallets de Felanitx al llarg de l'any pels carrers de la ciutat. La primera dansa té lloc durant la vigília de la festivitat de la patrona, quan el grup surt acompanyat pels dimonis i caparrots. A les set d'aquest horabaixa han dansat davant la Casa de Cultura, encerclats pels 12 caparrots, i han seguit el passacarrers cap a l'Ajuntament i diversos indrets del centre.

Els balls, tal com marca el ritual festiu, tenen lloc abans de les Completes, a les 22.00 h, a la parròquia de Sant Miquel, cantades per la Coral de Felanitx, i la posterior processó que es fa fins a la Font de Sant Margalida, en què hi participen els Cavallets. Al tradicional acte religiós li segueix la Revetla, que té lloc a la mateixa plaça de la Font de Santa Margalida.

Aquest dissabte, festa de la patrona tendrà lloc, també a la parròquia de Sant Miquel, la missa en honor a la patrona, que serà presidida pel rector mossèn Josep Cerdà Tomàs i comptarà amb la participació dels Cavallets.

A la sortida i damunt el replà de l’església, el grup de sis cavallets i la dama actuaran de bell nou acompanyats del Gegant d’es Maculí i na Maria Enganxa. Una ballada popular, a les 22.00 h, a la placa de la Font de Santa Margalida, tancarà les festes. La festa en honor a Santa Margalida es ve celebrant des de fa més de 500 anys.