Publicitat
Publicitat

ESFONDRAMENTS

Cau la teulada d'un pis d'Inca

També s'ensorrà la d'una escola de Ciutadella. No hi hagué ferits

La teulada d'un edifici de dues altures situat a la plaça d'Orient d'Inca es va esfondrar ahir dematí sense causar-hi cap ferit. La dona que hi viu, de 90 anys, era a la part de baix en el moment que es va registrar l'esbucament i va donar l'avís del succés a les 9.52 hores. L'esfondrament es va produir quan caigué la biga central de l'habitació de dalt, que no està condicionada per ser habitada. Els Bombers de Mallorca, la Policia Local, Emergències i la Guàrdia Civil acudiren al lloc dels fets. La feta també va congregar desenes de curiosos al llarg del matí, que observaren els treballs dels professionals.

Les tasques del bombers

Els bombers accediren a la part afectada amb una grua des del carrer i procediren a llevar totes les bigues i els elements que poguessin ser un perill per als vianants, com el voladís de l'edifici. En acabar, deixaren la zona acordonada perquè no hi poguessin aparcar vehicles, tot i que no féu falta tancar el carrer. També acudiren a l'habitatge els tècnics municipals. Avui, l'arquitecte municipal visitarà el pis per detectar quina reforma s'hi ha de dur a terme. Segons informà IB3, l'edifici està catalogat i té més de cent anys d'antiguitat.

Ahir també va passar per ull el sostre del col·legi dels salesians de Ciutadella sense causar-hi ferits. Per prevenir un mal major, es va acordonar l'edifici i es tallaren els carrers. L'esbucament ocorregué devers les 12 i va afectar les dues primeres plantes, en què hi ha l'aula de dibuix, el laboratori, el club juvenil, el teatre i una església annexa, segons va informar l'112.

Els responsables del centre educatiu demanaren als pares que avui no duguin els fills a escola. Avui dematí es procedirà a inspeccionar l'estat de les infraestructures per avaluar-ne els danys i esbrinar quines obres s'hi han de dur a terme. La Conselleria d'Educació comunicà que avui es decidirà quants alumnes s'han de reubicar i va anunciar que segurament es farà ús de les aules modulars que hi ha a l'annex de l'IES Josep Maria Quadrado, també de Ciutadella.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF