Artà impulsa una campanya sobre la tinença responsable d'animals de companyia

L'Ajuntament edita un vídeo que fa referència a la presència d'excrements als carrers

L'Ajuntament d'Artà ha posat en marxa aquest dijous una campanya de sensibilització ciutadana sobre la tinença responsable d'animals de companyia que, sota el títol 'Passejar pel poble no ha de ser qüestió de sort', pretén contribuir a millorar les relacions de convivència entre les persones i els animals domèstics en els espais públics del poble.

En aquesta línia, s'ha editat un vídeo sobre la presència d'excrements a la via pública per fer palesa una realitat existent al poble, que és una de les principals queixes que arriben al Consistori, i conscienciar la població.

Aquesta acció recorda als propietaris d'animals domèstics quines són les responsabilitats i obligacions que tenen pel fet de tenir un animal de companyia i informa de les infraccions en què poden incórrer, previstes per l'ordenança municipal. 

Aquest argument ha estat inclòs en una carta informativa que, signada pel batle, es farà arribar aquest dijous a les persones propietàries de cans d'Artà i la Colònia de Sant Pere. En total, n'hi ha 3.616 d'inscrits en el Registre d'Identificació d'Animals de Companyia (RIACIB), que gestiona el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears.

En paral·lel, un informador municipal visitarà els domicilis dels propietaris de cans per recordar els principals trets de la campanya i els obsequiarà amb un dispensador de bosses de recollida d'excrements.

Més papereres per a excrements

En aquest sentit, a més d'instal·lar 40 punts més de recollida d'excrements, també s'han dissenyat una postal que es repartirà a tota la població i un seguit de cartells de cans d'Artà que es difondran per diferents canals.

El Consistori espera donar resposta a la necessitat manifestada per la ciutadania de tenir la via pública neta d'excrements de ca i transmetre la importància de la tinença responsable dels animals.

Campanya educativa

L'Ajuntament d'Artà ha estat el primer de les Illes a involucrar-se en la campanya educativa de conscienciació del Col·legi de Veterinaris sobre la importància de tenir un animal domèstic i conèixer el paper del veterinari en tot el procés.

Els escolars de quart i cinquè de Primària dels tres centres escolars d'Artà (Na Caragol, Sant Bonaventura i Sant Salvador) han rebut la visita del veterinari col·laborador, que mostra als nins i nines les implicacions, obligacions i responsabilitats de tenir un animal de companyia en el si familiar amb l'ajuda del material didàctic de la campanya.