Publicitat
Publicitat

La cantant Ana Torroja serà jutjada a Palma per presumpte frau fiscal

El judici contra l'exvocalista de Mecano pel cas Llampec es durà a terme al Jutjat Penal número 5 de Palma dimecres vinent

La cantant Ana Torroja serà jutjada a Palma la setmana del 9 a l'11 d'abril per dos delictes fiscals pels quals la Fiscalia sol·licita penes que sumen 18 mesos de presó i una multa de 462.000 euros. L'Advocacia de l'Estat demana una condemna de tres anys i tres mesos de presó.

El judici contra l'exvocalista de Mecano pel cas Llampec es durà a terme al Jutjat Penal número 5 de Palma dimecres vinent. A més de la condemna a 9 mesos per cadascun dels delictes contra la Hisenda Pública pel presumpte impagament de l'IRPF en els exercicis de 2006 i 2007, la Fiscalia reclama per a Torroja una multa de 142.359 euros pels fraus presumptament comesos en aquest període.

El Ministeri Públic esmenta en el seu escrit provisional d'acusació que Torroja va ometre pagar les quotes d'IRPF ocultant les seves rendes en quatre societats estrangeres a les Antilles holandeses, Holanda i Panamà i en quatre empreses espanyoles.

Per determinar la pena de 9 mesos que demana per cada delicte, la Fiscalia ha tingut en compte els atenuants de reparació del dany, confessió i col·laboració amb la justícia.

Per la seva banda, l'Advocacia de l'Estat, que també imputa a Torroja delictes pels exercicis d'IRPF de 2001, 2002, 2003 i 2004, acusa com a col·laboradors els assessors fiscals Gabriel Feliu i Octavio Fernández.

Aquest judici correspon a una de les peces separades del cas Llampec, obert el 2007 per presumptes delictes contra la Hisenda Pública relacionats amb el bufet d'advocats Feliu de Palma i en el qual ja s'han jutjat altres peces de frau fiscal.