Part Forana 08/03/2019

Els pobles de Mallorca se sumen al 8-M

Performance, aturades, manifests,... la part forana també s'ha reivindicat en el Dia Internacional de la Dona

Miquel Barceló
2 min
Els pobles de Mallorca se sumen al 8-M

A la Part Forana també hi ha hagut actes en el marc del 8-M. A Manacor l'IES Mossèn Alcover ha dut a terme una performance col·lectiva per celebrar el Dia internacional de la dona. En concret, es tractava de la filmació d'un clip de vídeo amb la participació d'alumnat i professorat voluntari.

Aquesta filmació s’ha d’editar per transformar-la en un clip. Els eslògans del clip seran: ‘El Mossèn es mou amb la igualtat’, i ‘El Mossèn es mou contra la discriminació’. Posteriorment, està previst fer públic el clip i compartir-lo específicament amb els centres educatius, per si el volen utilitzar en el treball en valors d’igualtat de gènere i de coeducació.

També a la capital del Llevant, l’hospital comarcal ha organitzat un acte reivindicatiu amb aturada de part del personal que s’ha concentrat a l’entrada del centre, entre les 12 i les 12,15 h.

A Alcúdia, l’Ajuntament ha organitzat un acte institucional amb la lectura del manifest per commemorar el Dia de la dona.

L’encarregada de llegir-lo ha estat l’agent de la Policia Local Rosa Albertí. També hi ha hagut presència de personal municipal i un grup de dones que ha preparat i cantat una cançó per a l’ocasió. L’acte ha comptat amb el suport de regidors i regidores del consistori encapçalat pel batle, Antoni Mir.

A Son Servera, una setmana de tallers, conta-contes i lectures a les biblioteques relacionades amb la igualtat entre sexes, ha acabat aquest divendres amb una concentració i marxa per diversos carrers del poble amb gent de totes les edats, que ha acabat a l’Església Nova, on s’ha llegit un manifest recordant els objectius que té la celebració cada any del Dia internacional de les dones.

stats