IB3
Política  /  Parlament 28/09/2023

El PSIB demana a Prohens un perfil de consens per dirigir IB3

Negueruela envia una carta a la presidenta després de conèixer que l'aposta del Govern és Albert Salas

ARA Balears
1 min
El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela

PalmaEl portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha enviat aquest dijous una carta a la presidenta del Govern, Marga Prohens, en què li demana que negociï amb els partits un perfil de consens per a la direcció d'IB3. Fa una setmana que el periodista Andreu Manresa, que ocupava el càrrec de director general d'IB3 des de 2015, va presentar la dimissió. Escollit amb el suport de l'esquerra, encara li quedaven anys de mandat, fins al 2028, però va optar per marxar després del canvi de majories al Parlament. A més, el nou Govern del PP havia advertit que estudiaria fer canvis a l'ens i la consellera de Presidència, Antònia Estarellas, va acusar Manresa d'anar "a la seva".

En la missiva dirigida a la presidenta, Negueruela defensa que els partits facin una negociació conjunta per marcar "les línies mestres d'IB3 per al present i el futur", i que això inclogui el nou director de l'ens. El socialista ha lamentat que el president del Parlament, Gabriele Le Senne, hagi donat "només cinc dies als grups per fer propostes de noms, mentre que ens hem assabentat per la premsa que el Govern ja té una aposta clara". El Govern ha proposat el periodista Albert Salas per ocupar el càrrec d'IB3.

"Li planteig oficialment l'obertura d'un procés de diàleg que ens permeti garantir l'elecció d'un professional o una professional capaç d'impulsar IB3 a noves quotes de qualitat i independència en els pròxims anys", resa la carta, signada pel portaveu socialista. Negueruela considera que és "un moment clau per al sector" i reclama "diàleg" a la presidenta. En el mateix sentit, estén la petició a la renovació d'altres òrgans com el Consell Consultiu o el Consell Social de la Universitat.

stats