Parlament
Política Parlament 13/03/2024

El PP i Vox asseguren que la comissió del cas Koldo també investigarà la gestió de Prohens

El PSIB acusa la dreta d'haver pactat amagar l'expedient de reclamació de les mascaretes

A.M.
2 min
Idoia Ribas aquest matí al Parlament

PalmaEl PP i Vox han assegurat aquest dimecres que la comissió d'investigació sobre el cas Koldo que aquest dimarts va aprovar el Parlament analitzarà tant la gestió del Govern de Francina Armengol com la del de Marga Prohens. "La comissió ho abasta tot", ha defensat el portaveu dels populars al Parlament, Sebastià Sagreras. Malgrat que la comissió, impulsada per Vox, només ha rebut el suport de la dreta, Sagreras ha defensat que intentaran que el "pla de feina" de l'organisme sigui "tan consensuat com sigui possible". Tot i això, no ha aclarit si el PP acceptarà que la presidenta Marga Prohens comparegui per donar explicacions: "Demanarem que compareguin els que creim que hi puguin donar llum".

La portaveu de Vox, Idoia Ribas, ha defensat que el seu partit vol que compareguin "totes les persones que puguin resoldre dubtes": "No ens tremolarà el pols". En el mateix sentit, ha remarcat que la comissió intentarà esclarir "possibles irregularitats en la creació d'empreses per part del Govern des de l'any 2020 fins ara". Ambdós portaveus han sortit a camí del portaveu del PSIB, Iago Negueruela, que minuts abans ha acusat el PP i Vox d'haver pactat amagar l'expedient de reclamació de les mascaretes iniciat per l'anterior Govern –i que el PSIB manté que el PP ha deixat caducar expressament. El PSIB es va abstenir en la creació de la comissió perquè no va obtenir el compromís explícit que la presidenta Prohens també hi compareixeria. "El PSIB donarà les explicacions de la manera que toqui, quan se li sol·liciti i com se li sol·liciti, no tenim res a amagar", ha remarcat, i s'ha demanat si el PP donarà suport a la creació d'una comissió d'investigació al Congrés.

El Parlament debatrà properament la creació d'una comissió d'investigació sobre el mateix tema, però aquesta vegada impulsada per MÉS, Més per Menorca i Unides Podem, que no varen donar suport a la de Vox. No obstant això, és dubtós que vegi la llum, perquè té el mateix objecte que la impulsada per la dreta. La portaveu d'Unides Podem, Cristina Gómez, ha assegurat que no creu que la comissió abordi la gestió de l'actual Govern sobre l'expedient, mentre que des de Més per Menorca Josep Castells ha lamentat que el PP i Vox "ja han decidit el que dirà la comissió, que serà fer-ne responsable Francina Armengol". Per la seva banda, el diputat Lluís Apesteguia (MÉS) ha lamentat que no es pogués votar la creació de les dues comissions en conjunt.

stats