PÍNDOLA LEGAL
Opinió 01/10/2016

Treballadors troians involuntaris...

i
José Manuel Raya
1 min

Un recent estudi sectorial afirma que un de cada cinc empleats és responsable involuntari d’un atac informàtic mitjançant el mòbil o Wi-Fi maliciosa i que cada quatre segons un empleat descarrega 'malware' (codi nociu mitjançant email, webs, etc.) en els servidors d’empresa.

Vist el nombre de mails rebuts en el darrer mes de “suposats” bancs, Correus, Paypal, Endesa, telefòniques, etc., tots totalment fraudulents, em crec les conclusions d’aquests estudis. Tots aquests correus es vesteixen amb logos o marques conegudes i ens demanen coses que poden semblar normals, però que l’entitat real mai ens ha demanat, per exemple confirmació de contrasenya, factura que mai hem rebut per mail o avís de seguretat.

Duen adjunt un fitxer que si la nostra curiositat o imprudència ens du a obrir pot ocasionar seriosos problemes de seguretat i confidencialitat a l’entitat per a la qual treballam.

Aquestes accions són delictives, però el consell d’aquesta setmana és més pràctic que legal: desconfiau de qualsevol mail sospitós. Com a empresa, marcau directrius clares i formau la plantilla en aspectes bàsics de seguretat de l’ús del correu. Com a treballadors, prudència i no us veieu embolicats en greus problemes corporatius per un simple mail.

stats