10/11/2021

Sempre és un plaer veure futbol femení

2 min

No es llancen en terra; no cometen faltes; no discuteixen gairebé mai amb les àrbitres; no simulen lesions; no perden temps; no fingeixen... Menys intens, menys físic; tècnicament i tàcticament igual o semblant al masculí, però, al cap i a la fi, futbol.

Els qui a aquestes altures encara tenen prejudicis sexistes haurien de fer un exercici de reflexió més que necessari. Si realment els agrada el futbol, s’adonarien que és un gust veure les dones jugar, i sobretot veure les del Barça. Són les campiones d’Europa i ho ratifiquen cada jornada, ja sigui de la Lliga Iberdrola o de la Champions. Tenen la millor jugadora del continent i ferma candidata a la pilota d’or. La capitana del Barça, Alèxia Putellas, és una de les imprescindibles de l’equip, que ha guanyat el triplet i encadena victòries en tots els partits que ha disputat aquesta temporada.

Veure-les és un autèntic plaer: no especulen, juguen al primer toc la majoria de vegades i sempre amb la mateixa il·lusió. Són solidàries, no n’hi ha cap que s’amagui, compromeses amb la tàctica i destil·len alegria per tot el camp. Mai no rifen la pilota, juguen amb criteri i sentit comú. Tots aquests atributs ha tingut el Barça damunt la gespa del Johan Cruyff en el tercer partit de la Champions davant el Hoffenheim. L’equip alemany no ha pogut fer res, ni tan sols empatar, davant l’allau de joc de l’equip català. El resultat de quatre a zero reflecteix la superioritat del Barça, que ha tornat a tenir la capitana, Alèxia, com la millor del partit, amb dos gols i una assistència. Els altres els han marcat Marta Torrejón i Jennifer Hermoso. El partit s’ha resolt a la primera part (3-0) i significa la tercera victòria consecutiva en la fase de grups de la competició europea. El partit ha acabat amb dues faltes del Barça i cinc del Hoffenheim, i una targeta groga per a cada equip sense cap mala intenció. No cal fer més lectures.

Ricard Pla és periodista

stats