Opinió 08/05/2014

Salvem el ‘cruising’!

2 min

El Consell ha aprovat un canvi urbanístic que permetrà la construcció de quatre hotels a la Marina de Magaluf, amb capacitat per a 2.000 places turístiques, habitatges per a uns 1.460 residents i un centre comercial de 26.506 metres quadrats.

Pensem en l’impacte ambiental que suposa aquest augment de balcons a la zona. Quan cerques “Marina de Magaluf” a Google, apareix el blog Cruising Mallorca, una guia dels punts públics d’aparellament que poden trobar-se a l’illa. Platges, parcs i descampats tracen l’itinerari d’aquesta pràctica que va fer sortir el príncep Felip del cinema en veure-la a L’inconnu du lac. Sobre la Marina de Magaluf, el blog diu: “Hi ha molts espais arbrats on la gent atura el cotxe a qualsevol hora; els millors moments són els caps de setmana, al migdia i capvespre. Hi ha homes de totes les edats, fins i tot esportistes i repartidors que es deixen caure per allà”. El post té 2.566 respostes no aptes per a tothom.

Senyor Bauzá, què serà d’aquesta fauna si ens carregam el seu hàbitat natural? El soroll de les obres, l’augment de la població, els ulls indiscrets i el trull espantaran el gènere. Hauran d’emigrar al dic de l’Oest, la Porciúncula o la murada de la Seu, altres punts calents segons el blog, amb el perill que es massifiquin. Després de la desforestació de matolls a Cala Estància, cada vegada tenen menys espais per actuar. De fet, un d’ells proposa una cita als lavabos de la planta baixa de la biblioteca del carrer de Santa Creu.

Ja ho sé, hauria de parlar de com afectarà el creixement de Magaluf al paisatge, de com perjudicarà encara més la imatge de Mallorca, de com acabarem pagant això de vendre’ns barat. Però fa anys que ho denunciam i no ha servit de res. Potser, si canviam el focus i protegim els interessos del Govern, ho aconseguirem.

stats