27/10/2021

Poc premi per al millor partit

2 min

Tot i que ha fet el millor partit de la temporada, el Mallorca no n’ha tingut prou per sumar tres punts, que haurien estat una autèntica sorpresa. Davant un equip de Champions, l’equip de Luis García Plaza ha lluitat fins a la darrera pilota i no ha estat inferior al Sevilla. També és cert que els de Lopetegui han tingut oportunitats per girar el resultat en una acció que el VAR no ha considerat vàlida. La jugada de Fernando i el gol d’Ocampos duran coa, però al final podem dir que el videoarbitratge ha estat favorable als mallorquinistes, que han acabat sent deu i molt justets de forces. Aparentment, la jugada és legal perquè Fernando controla amb el pit i cap dels jugadors del Mallorca que té al davant no reclama falta. El gol queda reflectit al marcador, però l’àrbitre l’anul·la. L’acció sembla clara, però per això inventaren la maquineta i aquesta, manejada per un altre àrbitre, no valida el gol. Com deim, molta coa i més polèmica per engreixar les tertúlies de la setmana.

La despesa feta per tots els futbolistes del Mallorca ha estat una constant i molt exigent davant un dels equips que sempre exhibeix una forma física exultant. La majoria dels mallorquinistes han bufat de valent quan han estat substituïts. Avui és difícil destacar-ne cap, perquè tots hi han posat el que tenien, però no ha estat suficient davant un equip tècnicament superior. La llàstima i la clau del vespre han estat els cinc primers minuts de la segona part, quan el Mallorca, contràriament al que s’esperava, hauria pogut decidir el partit i la victòria. El Sevilla encara no havia comparegut i Ángel havia enviat una pilota al pal quan tothom ja cantava el gol que hauria significat el dos a zero. Però les oportunitats no queden reflectides al marcador i el Mallorca s’ha hagut de conformar a continuar lluitant. Naturalment, el Sevilla, a qui no han d’ensenyar res, ha reaccionat i, a base de pilotades a l’àrea de Reina, ha arraconat els locals.

També és cert que els canvis fets per Lopetegui han estat positius i l’entrada d’Erik Lamela, un magnífic jugador, ha estat determinant, sobretot en el gol extraordinari que ha marcat. El Mallorca acaba amb un altre empat que pot ser bo, vistes les circumstàncies, però tot això no basta, si no suma de tres en tres.

Diumenge tornarà a tenir una oportunitat en un escenari diferent. Serà a Cadis, davant l’equip d’Álvaro Cervera, que a la darrera jornada també quedà frustrat a causa de l’empat a tres al camp del Vila-real. 

Ricard Pla és periodista

stats