05/01/2022

Un petit cop d’autoestima

2 min

La Copa o Campionat d’Espanya serveix per recordar els objectius primordials dels clubs. L’Eibar està enfocat a tornar a Primera, i el Mallorca lluita i haurà de continuar fent-ho per mantenir-la. Diguin el que diguin els entrenadors, a la majoria aquesta competició els fa nosa, perquè hi tenen poc a guanyar i molt a perdre; per això, els nombrosos canvis a les alineacions. Aquesta vegada, qui hi ha perdut ha estat el Mallorca, amb la lesió de Valjent, un titular indiscutible i que avui només ha jugat vint-i-cinc minuts. Esperem que dissabte ja estigui recuperat per poder ser convocat contra el Llevant.

El partit a Eibar, per sort, ha acabat bé i hauria de representar un cop d’autoestima per a un equip més que necessitat. La imatge a Ipurua va ser millor que la dels darrers partits, amb un Ruiz de Galarreta molt motivat i que va donar un altre aire a l’equip, quan va substituir el desganat Salva Sevilla. Aquesta vegada, els canvis s’han fet quan el partit i sobretot el resultat ho requerien, i han tingut efecte. Després d’una primera part decebedora i amb el marcador en contra, el Mallorca ha sabut reaccionar i ha estat dominador de la segona part, gràcies a l’aportació de Galarreta i a l’entrada d’Ángel, que ha fet un magnífic gol, el de la victòria, a passada de Llabrés. Una altra cosa han estat els jugadors del filial. Si Gaià no va estar gaire fi en partits anteriors, davant l’Eibar l’hem vist més concentrat i ha marcat el gol de l’empat.

El mateix podem dir de Llabrés, que, gràcies als canvis, ha entrat més en joc. En definitiva, el Mallorca ha superat amb nota el tràmit d’Eibar. Ara ens queda esperar el sorteig de divendres, però sobretot que l’equip reaccioni a la Lliga. Dissabte, a València, s’enfronta a un Llevant molt tocat, el darrer de la classificació i que encara no ha guanyat cap partit, a més de ser l’equip més golejat de la categoria.

stats