PÍNDOLA LEGAL
Opinió 17/09/2016

Papa, et demando pel teu Facebook...

1 min

Aquesta setmana s'ha fet pública la demanda d'una jove de 18 anys austríaca contra els seus pares per les fotos que han penjat a Facebook des de fa 7 anys. La filla, ara major d'edat, reclamà als seus pares que no pugessin fotos seves a la xarxa social i que retiressin les que havien compartit amb els seus 700 amics en situacions personals i familiars. Segons els mitjans austríacs, hi ha més de 500 fotos que mostren la demandant quan encara era menor, i ella afirma que en cap moment els va donar el consentiment per publicar-les. Els pares van ignorar les peticions de la seva filla i ara s'han trobat amb la demanda judicial.

La publicació de fotos de menors per part dels pares en xarxes socials comença a generar problemes quan els nins, que no tenen capacitat per decidir sobre la seva intimitat, veuen com certes fotos els suposen un problema personal. A veure, doncs, com acaba la demanda, ja que no crec que sigui la darrera a Europa i això podria suposar, a més, un precedent interessant.

Quan pugis fotos dels teus fills pensa que tu ets lliure de perdre la teva intimitat davant milers de persones, però és possible que els teus nins no comparteixin amb tu aquest interès d'aquí a uns anys.

stats