ILLES TECNOLÒGIQUES
Opinió 03/09/2016

El nou curs

2 min

Comença un nou curs ple de noves il·lusions pel gran moment del sector tecnològic global, tot i que encara ha d'acabar de cristal·litzar localment. Comença un curs amb la ressaca d'una temporada turística espectacular, que deixa alguns dubtes importants sobre la creació de riquesa del nostre model productiu, però que, sense cap dubte, ha estat un gran consol per a les finances públiques i privades dels balears.

La bona situació de l'economia balear és un motiu per celebrar, tots som conscients de les dificultats que ha viscut la nostra comunitat quan els turistes han optat per altres destinacions, aquesta és una segona (tercera o quarta) oportunitat per fer créixer altres sectors productius i per poder reduir la dependència de les Balears del turisme.

La indústria tecnològica és un sector relativament petit, però amb un gran potencial de creixement si té l'entorn adequat. És el moment de redirigir les plusvàlues que genera el turisme cap a dos grans objectius: la conservació de l'entorn i la creació d'una indústria tecnològica capaç de ser el motor productiu d'aquí a deu o quinze anys.

Sobre el primer, només puc dir que m'estim massa casa meva per veure-la patir per la falta de cura dels que hem de protegir-la. S'ha de dinamitzar la pagesia, s'ha de treure profit dels boscos i ha de sortir a compte tenir cura de l'entorn.

El segon requereix una visió estratègica de la qual no hem gaudit fins ara. Ja he parlat altres vegades del que crec que és fonamental perquè el sector tecnològic creixi, que es resumeix en talent i finançament. Per aconseguir talent necessitem millorar la formació dels professionals del sector, fer créixer les vocacions i atreure especialistes d'arreu del món. Per al segon necessitem crear un ecosistema d'inversors que arrisquin diners, recursos que ara mateix no arriben al sector tecnològic.

Comença un nou curs en el qual posarem el nostre granet d'arena lluitant per fer millors les nostres empreses i el nostre entorn.

stats