20/02/2022

Amb Muriqi no n'hi ha prou

2 min

Aquesta cap de setmana, el Mallorca s’ha enfrontat a un dels equips que està més en forma i que fa més bon futbol a la Primera Divisió. A la primera part, el Betis ha estat molt més competitiu, més ràpid i ha tingut un joc més fluid, característiques que li han bastat per mantenir l’avantatge, fins que s’ha vist compromès per una bona reacció del Mallorca. Ha protagonitzat la rebel·lió el millor dels mallorquinistes, el kosovar Vedat Muriqi, un futbolista que no ha vingut a perdre el temps, ni de vacances, com ho hauria pogut fer qualsevol altre jugador que hagi estat cedit en el mercat d’hivern. L’actuació del davanter centre i la seva actitud en el camp, amb un gran gol de cap i una rematada al pal que mereixia més premi, ha estat el més destacat del partit del Mallorca en el Benito Villamarín. La derrota no és injusta, però perdre el punt que tenia per culpa d’un penal de VAR i que possiblement s’hauria pogut evitar és un cop mal de pair.

El Mallorca ha millorat molt en el segon temps, però, com hem dit, ha tingut davant un equip molt ben treballat per Mauricio Pelegrini i que disposa d’una gran plantilla. Tinguem present que el Betis està involucrat i ben viu en tres competicions, circumstància que es nota entre un grup de jugadors rodats i que de vegades juguen de memòria. No és casualitat que els andalusos ocupin la tercera plaça de la lliga i conservin totes les opcions a la Lliga Europa i a la Copa. L’equip de García Plaza s’ha vist perjudicat per la lesió de Ruiz de Galarreta per una duríssima entrada de Víctor Ruiz. El central del Betis es mereixia un poc més que una targeta groga. El Mallorca ha mostrat una bona imatge i ha competit, cosa que no havia fet en partits recents. Només la precipitació i qualque pèrdua de pilota absurda són detalls que a la Primera Divisió tenen molta importància. Com diuen els tècnics: els petits detalls.

En tot cas, el Mallorca ha de continuar en aquesta línia competitiva per afrontar el que li ve les pròximes jornades, començant per la visita del València, un equip molt tocat després de la golejada davant el Barça i que dissabte que ve a Son Moix voldrà curar-se les ferides. 

Ricard Pla és periodista

stats