29/06/2023

Per motius ideològics

2 min

EN DEIM, EN DIUEN, governar en solitari al que farà l’Executiu encapçalat per Marga Prohens. En diuen així, i en deim, perquè s’assegura que no hi haurà càrrecs de l’extrema dreta al govern autonòmic dels populars. Però l’acord al qual han arribat PP i Vox deixa ben clar que en cap cas no serà el dels populars un govern en solitari, sinó que tindrà al seu costat –més ben dit, respirant al seu clatell– un vigilant armat del poder que dona el fet de tenir la capacitat d’examinar qualsevol avantprojecte de llei abans que no es tramiti, fixar les iniciatives del Govern de manera bimensual i tombar totes les mesures que consideri que existeixen per motius ideològics.

Aquest “per motius ideològics” o “amb finalitats ideològiques” apareix una vegada i una altra als 110 punts del compromís signat entre PP i Vox. És una manera de dir que es podran carregar el que vulguin perquè qualsevol cosa és susceptible que es consideri que té motius ideològics darrere. L’eutanàsia, per a aquesta gent, respon a motius ideològics i no a la necessitat de les persones de posar fi a un patiment extrem i irreversible. El matrimoni entre persones del mateix sexe pot ser per a ells una qüestió d’ideologia i no d’igualtat de drets.

Lluitar contra la violència de gènere és una lluita ideològica, segons han reiterat milers de vegades. Prohibir les corregudes de toros és ideologia i, si es permeten, que no hi puguin anar els menors, també. La llengua, òbviament només si és la catalana, és el motiu ideològic per excel·lència, perquè entenen que qui parla la llengua pròpia ho fa per fanatisme, si parla en català. I així tot. Sí, darrere cada dret hi ha motius ideològics. I ara serviran d’excusa, que trist.

stats