29/02/2024

La millor sommelier de Catalunya

2 min
La sommelier s'ha presentat al concurs per primera vegada

Mentre Putin adverteix del perill d’una guerra nuclear, té lloc el concurs per triar el millor sommelier de Catalunya, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers, amb l’Anna Vicenç com a comandant. L’any passat va ser el Toni Albiol, sommelier de la botiga DiVins, de Martorell, i aquest any, la Marta Cortizas, d’El Celler de Can Roca. Al podi, l’Anna Casabona, sempre a dalt, delegada comercial de Juvé i Camps, i el Christian Betoret, del Mas de la Sala, de Sallent. Perquè vostès se’n facin una idea, en Christian el vaig conèixer perquè em va acompanyar a casa, al Bages, després de servir vins a la festa dels cinc nous Vins de Finca Qualificada, que atorga l’Incavi. Són gent que no pot estimar més la seva professió.

A El Celler de Can Roca hi ha el millor cambrer de vins del món, que és el Pitu Roca. Ell tria els millors, els millors, sens dubte, perquè en un restaurant com aquest –el millor del món, també– pot passar que els clients siguin, al seu torn, sommeliers, i ho hagin tastat tot. El Celler té una carta de vins tan extensa que ha d’anar en un carro. He vist en acció la jove i gentil guanyadora del concurs de Catalunya. En sap tant, que somriu, tota humil, com si no en sabés gens. Estima tant la professió que mai presumiria, mai faria una cita cursi que l’encimbellés, mai diria “la malo” per “la malolàctica”, perquè vol compartir, comunicar, fer feliç. ¿Els cambrers de vins d’El Celler de Can Roca? Els millors.

És un miracle que una jove decideixi que la seva professió serà el seu nas, l’òrgan més ancestral i el més modern, el més extrem, el que ens fa fer ganyotes de plaer o de fàstic. M’encanta que en aquest sector, el del vi, hi hagi joves. Seria absurd, molt il·lògic, que no fos així. El que millor llegeix els reptes de la professió dels cambrers de vins és el Pitu Roca. Els genis sempre s’envolten, sense por, dels millors. Quina alegria, que la millor sigui tan jove.

stats