21/01/2024

El Mallorca és a cinc punts del descens

2 min
El davanter del Vila-real Alexander Sorloth (e) disputa la pilota amb Antonio Raíllo (c), defensa del Mallorca.

PalmaA banda de sumar un altre empat i un punt més que el situen a cinc del descens, la millor notícia del Mallorca ha estat tornar a veure en acció el davanter centre Muriqi. El kosovar ha entrat en el minut setanta-nou en substitució d’un desaparegut Larin i, sense fer res d’especial, la seva aportació a l’equip sembla indispensable. Un altre davanter, el mallorquí Xavi Llabrés, ha significat la gran sorpresa del partit i ha anotat un bon gol, que ha suposat no tornar de buit de l’estadi de La Ceràmica.

El partit entre el Vila-real i el Mallorca tampoc no ha estat dels que creen afició. Llevat dels dos gols, poques oportunitats i molt poc joc de nivell en tot l’horabaixa. El Mallorca insisteix a començar els atacs des de la puntada de peu de Rajkovic i d’aquesta manera els centre campistes poques coses poden fer. Ni Sergi Darder –sobretot ell– ni Samu Costa –que ha fet un partit molt irregular– ni Dani Rodríguez no tenen opcions de posar la pilota arran de gespa i construir alguna jugada amb cara i ulls. En canvi, qui ha tingut més pipella sense cap dubte ha estat Manu Morlanes. L’ex del Vila-real ha tornat a fer un bon partit i una despesa física notable. A més, seva ha estat la passada que ha provocat el gol de Llabrés quan tothom gairebé donava els tres punts als locals. És de les poques vegades que un jugador que normalment seu a la banqueta suposa un revulsiu per a l’equip. En aquest context, Xavi Llabrés s’ha anticipat al central Bailly i amb molt de coratge ha fet el primer gol a Primera Divisió. És una notícia excel·lent per a un futbolista de la casa i que cada vegada que surt intenta aportar. En aquest aspecte, l’entrenador Javier Aguirre es podrà penjar la medalla.

En tot cas, l’empat a Vila-Real no tapa les mancances que té el Mallorca per construir joc, i aquesta jornada s’ha tornat a constatar. L’equip està més pendent sobretot de no encaixar, però no sempre podrà continuar així. Davant l’equip de Marcelino, els mallorquinistes han perdut tots els rebots i les pilotes mortes al centre del camp i això sempre representa un perill. Aquesta vegada, però, l’efectivitat de Llabrés, que no ha tingut Larin, ha servit perquè el Mallorca hagi tornat a sumar i sigui el rei de l’empat. Ara torna la Copa amb un atractiu Girona a Son Moix. Però la Lliga no s’atura i el Betis vendrà a Palma amb ganes de romandre a la zona alta de la classificació. 

stats