PÍNDOLA LEGAL
Opinió 24/09/2016

Interins, indemnitzacions, acomiadaments...

i
José Manuel Raya
1 min

A falta de govern, el Tribunal Europeu va marcant canvis en el món laboral. S'ha parlat molt de la sentència que resol que a una infermera interina, si se l'acomiada, se li ha de pagar, com a mínim, una indemnització de 20 dies de salari per any treballat. Un poc confusa ha de ser quan patronal, sindicats i Govern l'interpreten de manera diferent.

Una cosa clara: els interins, principalment en l'Administració, si veuen extingits els contractes poden reclamar una indemnització de 20 dies per any. Un gran fita per al col·lectiu que suposarà una forta despesa per a l'Estat, que som tots. Els interins, al sector privat, són minoria i solen tenir contractes curts de substitució de baixes. Podran reclamar-la tant els que finalitzin pròximament com, si s'afanyen, els que han acabat els darrers 12 mesos.

De la resta de contractes temporals, que si 12 o 20 o 33 dies per any. Però ja ho sabeu, a efectes pràctics, el que aquest canvi suposa per a un treballador amb contracte de 3 mesos i 1000 euros de sou? Idò si ara cobren amb la liquidació 100 euros d’indemnització, amb l'aplicació d'aquesta sentència, la seva indemnització seria de 166 euros. Val més poc que res diran, però d'aquí a una revolució en les relacions laborals... El problema no és la indemnització, és la durada i el sou dels contractes.

stats