13/10/2021

Griso ajuda Redondo a trobar feina

2 min
Iván Redondo, durant l'entrevista amb Susanna Griso.

Iván Redondo, exdirector del gabinet de Presidència del govern de Pedro Sánchez, ha fet dues entrevistes amb Atresmedia en només deu dies. La primera es va emetre el diumenge 3 d’octubre en un especial de Lo de Évole i la segona aquest dimecres 13 amb Susanna Griso a Espejo público. Aquesta segona entrevista es va anunciar a l’audiència com “la primera entrevista en directe”, un clar exemple de filigrana discursiva per vendre el peix a l’audiència. “En directo”, van remarcar entrevistadora i entrevistat abans de començar la conversa.

El cert és que, potser perquè era directe, que no permet l’edició del contingut, o perquè la interlocutora era Susanna Griso, que té tendència a l’entrevista amable, Iván Redondo estava més deixat anar i, tot i no generar cap titular destacable, va ser menys críptic i més explicatiu. Sabia que jugava a casa i confiava en qui tenia al davant. La periodista també va enfocar l’entrevista buscant més l’anàlisi del panorama polític actual que no pas indagant enigmes de les bambolines del govern. La conversa revestia de menys misteri però gaudia de més naturalitat.

Va ser una nova oportunitat perquè Iván Redondo fes gala de les seves teories d'El ala oeste de la Casa Blanca.

Però en realitat el que vam veure va ser una entrevista de feina. Susanna Griso li servia amb safata les preguntes perquè ell pogués exhibir les seves habilitats. Redondo va deixar el càrrec al juliol i després d’unes llargues vacances comença la temporada buscant reubicar-se en el mercat laboral. I no hi ha res millor que les entrevistes televisives per promocionar-se i per fer-se estimar mediàticament.

Redondo no explica res que impliqui la traïció a qui l’ha contractat els darrers anys, però converteix el seu silenci en un espectacle sobre la seva integritat i el seu deure de mantenir el secret. “Soy un profesional independiente y libre”, va dir en una de les ocasions, posant èmfasi en la darrera paraula perquè quedés ben clar que no tenia cap vincle ideològic amb el PSOE i que estava disponible per a noves ofertes. Griso li deia abans d’acomiadar-lo: “Va a asesorar usted a empresas. No tiene ningún tipo de incompatibilidad. ¿Ya? Puede hacerlo, ¿no? ¿O se coge unos meses sabáticos?”. Ella després li recordava el munt d’ofertes que devia tenir. I al final, amb certa picardia en la mirada li va dir: “Bienvenido a casa. Ojalá repitamos”. I després d’una pausa, Griso va afegir un lacònic “pronto”. Es va fer un silenci tens i sospitós en què els dos interlocutors somreien. L’entrevista de feina va anar bé, doncs.

Aquesta fal·lera entrevistadora en programes del mateix grup de comunicació comença a fer oloreta de promoció d’Iván Redondo, i més que pur interès periodístic sembla que s’hi amagui un flagrant intercanvi d’interessos.

stats