04/04/2021

Empat amb falta d'ambició

2 min

L’equip que el Mallorca té més a prop a la classificació, l’Almeria, ha perdut de manera sorprenent davant el Rayo Vallecano per zero a u. La derrota fa que la lluita per l’ascens directe sigui pràcticament cosa de dos: de l’Espanyol i del Mallorca, però aquests números poden canviar en qualsevol moment. A l’estadi Gran Canària, el Mallorca ha tudat una magnífica oportunitat per obrir una bretxa important a la classificació i deixar l’equip andalús a set punts. Però les intencions eren unes i la realitat ha estat una altra, després de veure el resultat final, amb un magre empat, que així i tot deixa l’Almeria a cinc punts. Algun aficionat ha fet esment, de manera irònica, al jet-lag que deu haver tingut el Mallorca amb la diferència horària amb les Canàries.

Sigui com sigui, els mallorquinistes han fet una primera part més que notable, però, a la segona, s’han oblidat de jugar i, sobretot, d’atacar. Tot i no haver canviat el dibuix, per primera vegada a la temporada, Luis García Plaza ha alineat una defensa inèdita: Gámez, Russo, Valjent i Cufré, a més de situar Sedlar devora Salva Sevilla. L’experiència no ha sortit ni bé ni malament. A la primera part, la intensitat i la pressió a la sortida de pilota dels canaris han donat el fruit esperat, amb la millor i possiblement única jugada amb cara i ulls dels mallorquinistes, que ha significat el zero a u. El gol d’Amath només ha deixat clar que és un home clau de l’esquema de Luis García Plaza, i no només pel gol. Estarà més o menys encertat amb la pilota als peus, però no deixa de córrer, de lluitar, pressionar i, a més, cada vegada que entra a l’àrea rival provoca el desconcert total. Amath és un futbolista imprescindible per tot el que aporta al grup. La llàstima és que de vegades no estigui ben acompanyat i es perdin moltes pilotes, cosa que genera més maldecaps dels que serien desitjables.

La competició ja ha entrat en la fase decisiva i ara tots els punts tenen un valor cabdal. L’empat d’aquesta darrera jornada a Las Palmas també n’és, d’important, com ho seran els tres punts que estaran en joc diumenge que ve a Son Moix contra el Lugo. L’equip gallec és un dels més golejats de la categoria, amb quaranta gols en contra, però això no vol dir que es presenti un partit fàcil per al Mallorca, ja que els visitants estan molt a prop de la zona de descens. 

stats