PÍNDOLA LEGAL
Opinió 10/09/2016

I el delicte estrella del 2015 és...

1 min

Ja tenim l'informe de la Fiscalia del 2015. Us en donaré les dades, extretes de les 888 pàgines de l'informe. Els delictes amb penes inferiors als 9 anys amb un major nombre d'acusacions de la Fiscalia són aquells contra el patrimoni (estafes, robatoris, etcètera), amb un 35% del total. Els segueixen, de lluny, els delictes contra la seguretat viària i els delictes contra la vida, amb un 10% cadascun. I, amb uns registres un poc inferiors, els delictes de violència familiar i contra l'ordre públic.

Pel que fa als més greus, el rei de la llista ha estat el delicte contra la llibertat sexual (agressions, violacions i abusos), amb un 61% de qualificacions del Ministeri Fiscal sobre el total d'actuacions en delictes greus. El segon delicte més "popular" ha estat aquell contra la vida i la integritat (homicidis i assassinats), amb un 33% i seguit, de lluny, pels robatoris amb violència i el tràfic d'estupefaents.

Sembla que els nostres delinqüents, posats a perjudicar en menor grau, s’inclinen més pels diners; però quan el dany és més important, va lligat de manera molt clara al sexe no consentit. M'encantaria tenir la dada sobre el percentatge d'homes o dones en aquests delictes greus tan freqüents, però em temo que no cal molestar-se a treure una estadística d'aquesta dada. ‘Machotes’...

stats