OPINIÓ
Opinió 31/07/2020

En defensa del doctor Simón

1 min

Professor de la UIBipso facto

El més lamentable és que fins i tot la presidenta del GOIB i el conseller de Turisme s’hagin sumat al linxament, amb arguments tan poc rigorosos com que la mitjana de contagis al Regne Unit no és tan alta com per dir que millor que no venguin, o que allò que s’ha de fer és defensar que venguin amb condicions de seguretat. Un pot entendre els nirvis governamentals quan tenim 250.000 persones sense feina en aquests moments, però no tot val quan la reactivació de l’economia s’ha de fer a costa de la salut pública: hem de ser transparents i informar dels riscos que implica per al conjunt de la població cada decisió que es pren, i amb això tenim la sort que el desconfinament a les Balears el coordini na Margalida Frontera i no un comunicador del gabinet de Presidència.

Dur turistes 'amb garanties' implicaria, per exemple, que es fessin la prova, com ara els hotelers s’ofereixen a subvencionar quan han vist que allò que poden perdre és superior al que poden deixar de guanyar.

Titànicels mallorquins i mallorquines han anul·lat la major part de viatges que tenien programats per a aquest estiu cap a Europa, i no crec que hagi estat per venjança, sinó per prudència.

encaixar totes i cada una de les propostes econòmiques que es despleguin a diversificar l’economia i reduir la dependència del turisme, que equival a reduir la corba de la incertesa.

Tant de bo que un dia sobrin polítics amb la vocació de servei de Fernando Simón, que no ens infantilitzin ni ens diguin les veritats a mitges.

stats