17/12/2021

Casado, deixi d'utilitzar els menors

2 min

Oiada o descomposta. La brega entre el PP i el PSOE ara és si la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, va dir que se sentia d’una manera o de l’altra a l’hora d’expressar el seu escarrufament quan va sentir Pablo Casado emprar els menors més desfavorits per atacar el govern de Pedro Sánchez. La veritat és que, si una persona s’oblida de sigles partidistes, és per estar oiada i descomposta.

Casado, amb un enfilall més de perles, va amollar al Congrés que Sánchez “deixa tirats els més desfavorits, com les nines tutelades pel govern socialista de les Balears que foren prostituïdes i es neguen a investigar-ho”.

Senyor Casado i acompanyants del PP i Vox, ja està bé d’aquesta falta de respecte cap a les menors. Quin bé els fan aquestes paraules? Per començar, investigar aquest delicte és feina de les forces de seguretat i dels jutjats. Potser pretenia dir que no es va voler fer una comissió d’investigació al Parlament. Tot i que no sap que les competències de tuteles a les Illes no són del Govern, són dels consells, de la manera que ho diu, pot semblar que els responsables de l’administració empenyen les menors cap a l’explotació. Realment li passa pel cap a Casado que un càrrec polític (malgrat que hagi comès –al seu parer– el pecat de ser d’esquerres) vol que hi hagi una sola nina explotada? Què li passa amb les Illes, ho du tot girat de peu? Que no sàpiga que aquí es parla el català propi només fa mal a les orelles; posar-se a la boca les adolescents tutelades per intentar atacar el govern és cruel, perquè no desgastarà Armengol ni Sánchez, només farà més vulnerables les nines davant homes inqualificables. La tempesta política passarà, el pitjor de tot, però –i això és imperdonable–, és que amb tant de renou els missatges se simplifiquen i sembla que totes les nines tutelades són prostituïdes. 

stats