07/09/2021

Braveheart era un tifa

2 min

Tota jo a punt de neu, llegeixo a l’ARA que Ciutadans “celebrarà un acte a la Diada sota el lema «Desmuntant el mite nacionalista» a la Vila Olímpica de Barcelona per denunciar «el segrest de la festivitat autonòmica per part del nacionalisme»". Anem prosperant. Em sembla que va ser l’any passat o l’altre que el que deien era que la diada havia de ser Sant Jordi, com els autors de cartes de La Vanguardia el segle passat. Suposo que al bolo hi haurà d’anar en Carrizosa.

Denunciar el “segrest de la festivitat autonòmica per part del nacionalisme” és tan coherent com denunciar el segrest per part dels borratxos de la festa de la cervesa. Les diades nacionals serveixen per a això: per treure a passeig l’orgull pel passat nacional, si en tens, o, si parlem de Catalunya, per treure a passeig la demostració que sempre hem sigut uns pupes. Si tens estat, durant la diada nacional fas desfilar l’exèrcit. Si no en tens, però en voldries tenir, el que fas és manifestar-te. Si parlem de Catalunya –país peculiar– hem de comptar amb Ciutadans, que el dia nacional justament troben que “s’han de desmuntar els mites nacionalistes”.

En fi, vol dir que cal tanta feinada? ¿Vol dir que el dia nacional d’Escòcia hi haurà un partit, posem que es diu Citizens/Saoranach que el 30 de novembre, Sant Andrew, decideixi muntar un acte per explicar que William Wallace, Braveheart, ni era tan valent, ni era tan patriota, ni estava tan bo? Doncs fantàstic. Els escocesos, malgrat tot, seguiran trobant sexi anar amb faldilla de quadres. Jo només aspiro, sincerament, que quan desmuntin el mite en diguin bé el nom: Rafael Casanova. Ni Casanoves, ni De Casanova. No demano res més.

stats