PÍNDOLA LEGAL
Opinió 03/09/2016

Ara sí: llegesc les condicions i no les accept

1 min

WhatsApp ha canviat les condicions d’ús aquesta setmana. Ja no us resultarà cridaner que Facebook, propietari de WhatsApp, tingui accés al vostre número, localització, contactes... si n’heu acceptat la nova política.

Tranquils, les converses privades estan assegurades i no es coneixeran; bé, potser sí, però, ho repetesc, tranquils, no us n’assabentareu. Facebook potser no sap el teu nom real, però sabrà amb quin tipus de gent et juntes, parles, què compres, per on et mous, etc. Però, hi insistesc: tu ,tranquil, del que els ulls no veuen, el cor no se’n dol. A més, has consentit tot això sense preocupar-te, perquè segurament ni t’has assabentat que ho feies; ho han ficat en les condicions d’ús que mai llegeixes i amb caselles premarcades il·legals. Tot perquè la publicitat s’adeqüi més als teus gustos. Digueu-me boig i imprudent, però, en contra de molts dels meus companys que tot el dia pugen a Facebook fotos dels seus fills, cases o compres sense importar-los gens ni mica la seva intimitat, he acceptat les condicions noves de WhatsApp.

Per cert, si no les acceptau, no podreu fer ús de l’aplicació. Pots anul·lar, teòricament, la cessió de les teves dades a Facebook; però creus realment que no les tenen?

stats