31/05/2021

Adeu a la temporada, amb la millor imatge

2 min

S’ho haurien pogut prendre d’una altra manera; haurien passat el tràmit dels darrers partits sense exposar-se al més mínim i, en canvi, han lluitat, han corregut i han cercat la victòria i el títol fins al darrer minut del darrer partit de la temporada. El Mallorca ha acabat empatant amb l’Espanyol amb una extraordinària xifra de vuitanta-dos punts i a un sol gol d’aconseguir el títol de campió. Un títol que estam segurs que haurien dedicat al seu entrenador i fer-li un petit homenatge en els dies que ho està passant malament per la mort del seu pare. Ha quedat ben palesa l’abraçada d’Abdon Prats quan ha fet el gol que donava per uns minuts el campionat al Mallorca. En tot cas, segur que Luis García Plaza i el seu cos tècnic han quedat més que satisfets per la campanya, la trajectòria i aquest final de temporada amb un empat que deixa un sabor agredolç pel resultat, però no per la imatge que ha deixat el Mallorca en el camp d'El Toralín.

L’equip, pel seu joc i pel compromís que han mostrat fins al darrer instant, es mereixia el títol. Un empat a dos amb una excel·lent actuació de tots els jugadors que han intervingut, la majoria suplents o poc habituals, tal com ja va passar a Tenerife. El Mallorca, tot i no tenir de principi els titulars com Salva Sevilla, Dani Rodríguez o Prats, no s’ha limitat a cobrir l’expedient, i encara que l’objectiu de l’ascens fa dies que està més que aconseguit, tots els futbolistes han rendit al màxim nivell. I aquest no és un detall menor i s’ha de tenir en compte pel que pugui venir a la màxima categoria.

De les moltes llegendes urbanes, tòpics i frases fetes que circulen pel món del futbol, n’hi ha una que fa referència a la “passió”. Fins i tot està recollida en una excel·lent pel·lícula argentina titulada El secreto de sus ojos. Un dels actors comenta que “un aficionat pot canviar de parella, de feina, de religió, però no de la passió que sent pel seu equip”. Passió és el que hi han posat la majoria de jugadors mallorquinistes durant tota la temporada, fins i tot avui en el darrer partit, en què han estat a punt d’aconseguir la xifra de vuitanta-quatre punts i adjudicar-se el títol de campió de lliga. L’equip de Garcia Plaza ho ha intentat amb tots els elements disponibles, però al final no ha pogut ser.

En tot cas el Mallorca és a punt de tornar a competir a la Primera Divisió i aquesta és la millor notícia. El món del futbol mallorquinista està convocat d’aquí a dos mesos i mig i esperant que les tribunes de Son Moix, plenes d’aficionats, en siguin testimoni.

Ricard Pla és periodista

stats