OPINIÓ
Opinió 19/12/2020

Acaben l’any de mala manera

2 min

PeriodistaCom que el 2020 és i ha estat un desastre, el Mallorca també se n’ha "contagiat"» i ha decidit acabar l’any de mala manera. Fins aquest dissabte, el comportament de l’equip havia estat gairebé exemplar, però les coses s’han embrutat a partir de la mitja hora de joc i sobretot al final de la primera part, quan el Mallorca se n’ha anat als vestidors amb dos expulsats: Cufre i Raillo. L’equip de Luis García Plaza ha perdut el segon partit de la temporada i al seu camp. Volem destacar que "l’ha perdut", més que dir que l’ha guanyat el Fuenlabrada. Cap dels cinc gols que han marcat entre tots dos no ha estat una meravella, però els de l’equip madrileny han estat pitjors que els del mallorquí, que els podríem deixar al cove dels regals. Dues faltes en contra, dos gols i, el tercer, una rematada des de fora de l’àrea que tot sovint pega per la graderia. Els tres gols han estat a pilota aturada.

Aquest dissabte, un dels millors mallorquinistes de la temporada no ha tingut un bon dia. Manolo Reina s’ha despistat en el primer i segon gols, i a partir d’aquí, nervis i frustració. Una altra qüestió és l’arbitratge: donar la culpa de la derrota a l’àrbitre és una excusa de mal pagador i massa vella. No hi ha dubte que Iglesias Villanueva no ha estat gaire fi, però tampoc no ha tingut gens de vista Raillo, que li ha discutit una targeta groga quan ja només eren deu a la gespa. Sempre hem dit que hi ha moltes maneres de perdre, però aquest dissabte la derrota del Mallorca la posam en el capítol de les dignes, perquè tots els jugadors s’han donat al màxim. No és fàcil disputar tota la segona part amb nou, però també hem de reconèixer que el Fuenlabrada no ha demostrat la superioritat esperada. De fet, el Mallorca hauria pogut empatar en dues ocasions, si els davanters haguessin tingut més encert: Sánchez remata al travesser i Prats, a les mans del porter. És una llàstima, perquè tothom esperava que el Mallorca acabaria l’any amb una altra victòria i que mantindria la ratxa espectacular, però, en el futbol, hem d’esperar qualsevol cosa, encara que sigui mala d’empassar.

El Mallorca ha jugat diversos partits contra equips que també han acabat amb jugadors expulsats, i aquesta darrera jornada li ha tocat. No deixa de ser un avís important, perquè, a més de la derrota, haurà d’afrontar el partit contra l’Oviedo amb les baixes de Raillo i Cufré, dos titulars indiscutibles. Això, però, serà dia 3 de gener. Fins aleshores, tindran temps suficient per recapacitar sobre tot el que han fet malament i García Plaza, d’estirar les orelles a jugadors que no saben controlar els nervis.

stats