OPINIÓ

Situació límit

Primera vegada en tota la temporada que l’afició es gira cap a la llotja, i això és mal símptoma, sobretot tenint en compte que la mallorquinista no és precisament de les més exigents, per no dir que no ho és gens. Monti Galmés, com a president sense poder decisiu, va haver de sentir alguna cosa més que una simple queixa. No sabem si es va voler fer l'heroi, però la seva actitud estoica, del tot fora de lloc, només va servir per omplir d’insults l’aire enrarit de Son Moix després de l'enèsima decepció. També hi va haver alguns aficionats que quedaren per veure sortir els jugadors i recriminar-los l’estat actual de l’equip, que, després de l’empat contra el Nàstic, ha posat un peu i mig a la Segona B. El Mallorca ja és l’únic de la categoria que només ha guanyat sis partits.

Fins ara hem parlat poc o no gens de futbol, ja que una jornada més els jugadors mallorquinistes han dilapidat les poques oportunitats que els queden per salvar la categoria i tal vegada també la pervivència del club. El drama continua i sembla que serà així fins a l’11 de juny, sempre que la sentència final no arribi abans. Alguna cosa sobrenatural ha de passar perquè el Mallorca pervisqui en el futbol professional i tot el que aquest representa. El canvi d’entrenador no ha servit absolutament per a res, i això tampoc no és cap novetat, ja que molt poques coses pot fer Sergi Barjuan o qualsevol altre per redreçar aquesta situació.

A l’altra banda de la ciutat, l’afició balearica viu amb un somriure d’orella a orella. L’Atlètic Balears reafirma les opcions de classificar-se per al play-off d'ascens a Segona A i ho fa guanyant cada jornada. Des que hi va arribar Josico, l’equip de Son Malferit ha sumat quatre victòries consecutives, comptant la d’aquest diumenge davant l’Espanyol B (1-3), amb un gol de Jesús Delgado i dos de Ruben Jurado calcats, dos córners trets per Xisco i dues rematades del davanter per capgirar l’empat momentani dels catalans. Aquest és el contrast entre les dues aficions rivals de Palma: la del Mallorca agonitza i la de l’Atlètic Balears reviscola pensant en l’ascens.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF