Estrenes

10 sèries que ens enganxaran aquesta tardor

La temporada arriba amb grans noms com Guillermo del Toro, Emily Blunt, Kenneth Branagh i Elizabeth Olsen

4 min
The English

BarcelonaLa tardor ha arrencat amb dues grans estrenes a les plataformes, les noves sèries de Joc de trons (HBO Max) i El senyor dels anells (Prime Video). Però aquestes no són les úniques produccions prometedores per al curs vinent. Guillermo del Toro, Emily Blunt, Kenneth Branagh i Elizabeth Olsen són alguns dels noms que marcaran la nova temporada, amb sèries pensades perquè els espectadors no es desenganxin de les pantalles.

1.
'Incidents'

TV3. Estrena el 5 de setembre

'Snegovik' de La Calòrica

Quatre companyies de teatre (La Calòrica, Sixto Paz, El Eje i Companyia Solitària) canvien els escenaris per les càmeres en aquest projecte ideat per Andreu Buenafuente i produït per El Terrat. Cadascuna d'elles s'ha encarregat de crear un episodi enregistrat en un sol pla seqüència de 35 minuts. A banda d'Incidents, TV3 també té un altre projecte de ficció, que estrenarà l'any vinent. Es tracta de Bojos per Molière, una sèrie d'Héctor Lozano (el creador de Merlí) sobre un grup de joves a la Barcelona del 1997.

2.
'La lección'

Filmin. Estrena el 20 de setembre.

Un moment de 'La lección'

Va ser la gran triomfadora de Canneseries, el festival internacional de sèries de Canes, on es va endur el premi a millor ficció i el de millor interpretació per a la seva protagonista, l'actriu Maya Landsmann. La lección és una producció israeliana que construeix un tour de force entre dos personatges principals, un professor i la seva alumna. L'home, de 43 anys, està en profund desacord amb la noia, de 17 anys, i les seves discrepàncies polítiques generaran un conflicte que anirà més enllà de les parets de l'escola. Creada i escrita per Deakla Keydar, La lección té sis episodis de 40 minuts i reflexiona sobre els sacrificis implícits en la lluita per aconseguir el que és just.

3.
'El gabinete de curiosidades de Guillermo del Toro'

Netflix. Estrena el 25 d'octubre

Un dels episodis de la sèrie

Just abans de la castanyada, a Netflix aterrarà una de les sèries més prometedores de la tardor: El gabinete de curiosidades de Guillermo del Toro. El mestre del terror encapçala una antologia d'episodis sobre un bon grapat d'éssers monstruosos i terrorífics que fan la vida impossible als humans amb qui conviuen. Del Toro signa alguns dels relats en els quals s'inspiren els vuit capítols, que estaran dirigits per cineastes diferents. "Volíem crear éssers bells amb efectes pràctics –explica Del Toro al tràiler de la sèrie–. Volia dir: «Mireu, el món és bonic i esgarrifós, i ho és en un mateix instant»".

4.
'This England'

Movistar+. Estrena el 31 d'octubre

Un moment de 'This England'

Encara no s'ha estrenat, però per les xarxes socials ja corren imatges i comentaris de sorpresa davant l'extrema semblança de Kenneth Branagh caracteritzat com a Boris Johnson. L'actor es posa a la pell del primer ministre del Regne Unit en una sèrie que s'enfronta sense por amb la realitat més immediata. This England segueix Johnson durant els primers dies del seu mandat, quan va irrompre la primera onada del coronavirus, les mesures restrictives i el confinament. El drama, de sis episodis, mostra les converses entre passadissos, les controvèrsies polítiques i la divisió política del país.

5.
'Willow'

Disney+. Estrena el 30 de novembre

'Willow'

Seguint la tendència generalitzada de recuperar pel·lícules i sèries d'anys enrere mitjançant seqüeles i preqüeles, la productora Lucasfilm fa reviure l'univers fantàstic de Willow, que va captivar infants i joves als anys 80 i 90. El film estava encapçalat per l'actor Warwick Davis i relatava l'aventura d'un grup d'herois per salvar el seu món. La sèrie se situa uns anys després d'aquella història i també compta amb Davis en el personatge del peculiar granger, que ara acompanyarà una jove princesa a salvar el seu germà bessó. Pel camí toparan amb tota mena de monstres i criatures màgiques.

6.
'Miércoles'

Netflix. Data d'estrena pendent d'anunciar.

'Miércoles'

La primera sèrie de televisió de Tim Burton recupera la mítica família Addams a partir del personatge de Dimecres, que interpreta Jenna Ortega. La filla de la terrorífica família té una adolescència complicada i els seus pares decideixen canviar-la d'institut. Al nou centre toparà amb estudiants tan apassionats per la maldat com ella. Miércoles és la primera adaptació amb intèrprets de la família Addams des del 1998 i comptarà al repartiment amb Christina Ricci, que va encarnar el personatge de Dimecres a les dues pel·lícules dels anys 90 dirigides per Barry Sonnenfeld.

7.
'Love and death'

HBO Max. Data d'estrena pendent d'anunciar.

'Love and death'

Elizabeth Olsen aparca el personatge de Bruixa Escarlata –que interpreta a la sèrie WandaVision– per endinsar-se en un terreny completament diferent. Olsen protagonitza un thriller que s'inspira en la història de Candy Montgomery, una mestressa de casa que va matar la seva millor amiga amb una destral el 1980. Al costat d'Olsen hi haurà un altre gran nom de la interpretació, Jessica Biel, que es posarà a la pell de la víctima, Betty Gore. El crim va commocionar els Estats Units especialment perquè Montgomery i Gore eren dues catòliques devotes que encarnaven la imatge de l'esposa perfecta al Texas dels anys 80.

8.
'The White House plumbers'

HBO Max. Data d'estrena pendent d'anunciar

The white house plumbers

Amb un repartiment de primera línia (Woody Harrelson, Justin Theroux, Kiernan Shipka i Lena Headey), HBO Max recrea un dels escàndols polítics més grans dels últims temps: el Watergate. La sèrie explica com E. Howard Hunt i G. Gordon Liddy, agents de la CIA, van convertir-se en els autors intel·lectuals dels robatoris i filtracions del cas i van aconseguir tombar la presidència de Richard Nixon. The White House plumbers és una creació d'Alex Gregory, Peter Huyck, David Mandel i Frank Rich, els autors de la divertidíssima Veep.

9.
'The English'

Prime Video. 11 de novembre

The English

Els fans de les sèries d'època amb lluites impossibles i moltes complicacions trobaran la seva zona de confort a The English, un western protagonitzat per Emily Blunt i Chaske Spencer. Ambientada el 1890 en l'Amèrica rural, el drama segueix dos desconeguts (una dona que ha perdut el fill i un pistoler) que s'uneixen per sobreviure en un entorn ple de violència. La sèrie compta amb sis episodis i explora la identitat, la raça i el poder dos segles enrere.

10.
'The last of us'

HBO Max. Data d'estrena pendent d'anunciar

The last of us

The last of us és un dels videojocs més ben valorats dels últims anys tant per la crítica com pels usuaris. El seu èxit és tal que HBO Max ha decidit adaptar-lo a la televisió amb una sèrie encapçalada per Pedro Pascal i Bella Ramsey. Són els dos últims supervivents de la Terra, on la humanitat ha quedat pràcticament exterminada per culpa d'un virus, al qual l'Ellie és immune. Amb aires apocalíptics i una bona dosi d'acció, The last of us és una història sobre l'amistat incondicional, la confiança i l'esperança en les persones.

Les sèries que tornen
  • 'The good fight' Temporada 6 (i última). Movistar+. Estrena el 8 de setembre
  • 'The handmaid's tale' Temporada 5. HBO Max. Estrena el 14 de setembre
  • 'Industry' Temporada 2. HBO Max. Estrena 30 de setembre
  • 'Derry girls' Temporada 3 (i última). Netflix. Estrena el 7 d'octubre
  • 'The White Lotus' Temporada 2. HBO Max. Estrena prevista per a l'octubre
  • 'The Crown' Temporada 5. Netflix. Estrena prevista per al novembre
  • 'Mythic Quest' Apple TV+. Temporada 3. Data d'estrena pendent d'anunciar.
  • 'The sex lives of college girls' Temporada 2. HBO Max. Data d'estrena pendent d'anunciar
stats