Misc 28/05/2021

Miguel Bosé, multat per Hisenda per intentar desgravar pernils i sessions de fisioteràpia

El cantant haurà de pagar més de 23.000 euros

ARA
2 min
Miguel Bosé “Viurem un segon judici de Nuremberg tan espectacular que es cagaran”

BarcelonaEl cantant Miguel Bosé haurà de pagar a Hisenda una multa de més de 23.000 euros després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid hagi donat per vàlides les reclamacions a les liquidacions d'impostos del 2010 i el 2011 en què es deduïen despeses com pernils, sessions de fisioteràpia i entrenaments.

Bosé, a través de l'empresa Costaguana S.L. –societat dedicada a la gestió de les activitats artístiques del cantant–, va interposar recurs contra dues resolucions del Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Madrid, ara confirmades pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

La sentència confirma que el cantant va intentar incloure com a despeses d'aquesta societat algunes despeses personals, com la compra de productes ibèrics (pernil i llom), la instal·lació d'un circuit tancat de televisió i reparacions al jardí del seu habitatge. A més, també va intentar incloure les despeses associades al rènting d'un vehicle Audi i altres despeses relatives a reparacions de diversos automòbils, totes elles rebutjades.

Una de les resolucions confirmades pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid es referia a les reclamacions respecte a la liquidació de l'IVA del 2010 i el 2011, per 55.350 euros, i a la sanció imposada a Bosé, derivada de l'anterior, per 23.536,87 euros. La segona és la relativa als dos acords de liquidació de l'impost de societats dels mateixos exercicis fiscals, per 62.962 euros.

Entre les factures que es va intentar deduir Bosé i que l'Agència Tributària ha rebutjat n'hi ha algunes de vinculades a despeses personals relatives a tractaments de fisioteràpia i entrenament físic, "coses que no estan relacionades amb l'activitat desenvolupada per la societat (Costanagua), al tractar-se d'evidents despeses personals del seu soci i administrador únic", diu la sentència.

Tampoc s'admeten les factures relatives a la compra de productes ibèrics (pernil i llom) perquè les despeses de representació i regals no són deduïbles i perquè no consta acreditada cap relació d'aquestes despeses amb els ingressos de la societat, recalca la sentència.

Hi ha altres factures que corresponen a la instal·lació d'un circuit tancat domòtic de televisió que, diu el tribunal, "resulta clar, novament, que es tractava d'un servei de seguretat prestat en l'habitatge particular" de Bosé, sense que tingués relació amb l'activitat de la societat.

stats