HOQUEI SOBRE PATINS
Misc 26/05/2019

L'HC Palau de Plegamans es proclama campió de l'OK Lliga

Les vallesanes superen el Manlleu en un partit emocionant i alcen el títol amb la seva gent

Albert Nadal

Palau-Solità i PlegamansL’HC Palau i el CP Manlleu han homenatjat l’hoquei patins femení amb un desenllaç de l’OK Lliga vibrant. Tots els ingredients convidaven a pensar que es veuria un partit molt ajustat i intens entre el Manlleu, que és un dels equips amb més potencial de la categoria, i l'HC Palau, que té una generació d'or disposada a menjar-se el món. Al seu pavelló, ple a vessar, les jugadores del Palau-Solità i Plegamans s’han proclamat campiones de l’OK Lliga per segon cop en la seva història (7-5). L’equip de Miquel Busquets tanca la temporada amb un subcampionat de la Lliga Europea, en què van eliminar precisament el Manlleu, i amb un títol de l’OK Lliga que ha convertit en una festa aquesta ciutat vallesana que s'estima l’hoquei sobre patins.

L’emoció i l’electricitat han sigut el segell de bona part del transcurs d’un partit decisiu, en què les visitants han colpejat primer quan encara no s’havia arribat als cinc minuts de partit per mitjà de Laura Barcons. El gol rival ha encès l’afició local, que no s’ha cansat d’esperonar les seves jugadores i ben aviat han empatat gràcies a un gol de Laura Puigdueta. El partit, sense cap més pausa que els temps morts que demanaven els entrenadors, s’ha convertit en una batalla per cada pilota, amb els dos conjunts alternant registres i buscant la porteria rival.

Malgrat les ocasions a banda i banda, el marcador no s'ha tornat a moure fins a set minuts del final del primer temps. Aina Florenza, que minuts abans havia fallat una falta directa, s’ha refet amb un gol que posava el Palau per davant en el marcador. El conjunt de Busquets s’ha bolcat a l’atac i ni un minut després del gol de Florenza, Paula Ferrón ha ampliat les distàncies en el marcador amb el 3-1, resultat amb què s’ha arribat al descans. Les jugadores del Manlleu han marxat cap al vestidor capcotes, però rebent l’escalf del centenar d’aficionats que les han acompanyat.

A la represa el conjunt manlleuenc no ha perdut l’orgull i només saltar a la pista Raquel Bernadas ha escurçat distàncies (3-2). La reacció local ha sigut immediata amb Carla Fontdeglòria, després d’una genial assistència de Puigdueta (4-2). El Manlleu ha buscat tenir el pes del joc per intentar capgirar el marcador però el Palau ha sabut fer mal al contraatac. Amb aquest guió, Puigdueta ha tornat a fer alçar el pavelló Maria Víctor quan ha fet fet el 5-2 al minut set del segon temps.

Deu últims minuts d’infart

L’orgull del Manlleu estava ferit, però no tocat de mort, i liderades per una inesgotable Anna Casarramona han intentat buscar la reacció. Però el Palau no estava disposat a deixar escapar aquesta OK Lliga i quan Casarramona ha escurçat distàncies amb el 5-3, les locals hi han respost: en menys d’un minut s'han marcat dos gols més, un per a cada banda, que ha deixat el marcador en 6-4 a deu minuts del final.

L'últim tram ha sigut d’infart, amb les jugadores dels dos equips buidant-se damunt la pista. Vane Garcia, de falta directa, ha fet el 7-4, mentre que Casarramona ha avivat els nervis de l’afició local amb el 7-5 a quatre minuts del final. El marcador no s'ha mogut més, malgrat que el Manlleu ha cremat totes les seves naus jugant amb porter jugador. Els minuts s’han anat fonent i el pavelló Maria Víctor ja cantava i ballava al crit de "Campiones, campiones".