BEN VIST
Misc 22/01/2016

Alerta roja a les comarques meridionals

'A les comarques meridionals hi estan passant moltes coses com per ignorar-les'

Alfonso González Bondia
1 min

NO REFLEXIONAREM sobre el procés. Avui no toca. A les comarques meridionals hi estan passant moltes coses com per ignorar-les tractant qüestions identitàries que, segons diuen alguns, no tenen res a veure amb els problemes quotidians que realment ens afecten.

Hem sabut que Covestro, l’antiga Bayer Material/Science, ha decidit tancar una planta al complex petroquímic de Tarragona que donava feina a 120 persones. Aquest fet ha tornat a posar sobre la taula la principal amenaça d’un sector que genera a les nostres comarques més de 10.000 llocs de treball. Els directius d’aquestes empreses ens alerten insistentment que el gran perill és el preu de l’electricitat per al sector industrial en comparació, per exemple, amb Alemanya. El govern ho sap, però les empreses elèctriques sempre guanyen en el sistema de capitalisme d’amiguet que patim a Espanya. Només cal tornar a veure el Salvados dedicat a la pobresa energètica. Les declaracions del ministre actual i de l’antic ministre d’Energia espanyols ens demostren com estem de venuts respecte a les totpoderoses empreses elèctriques.

Si acabàvem l’any amb l’anunci del tancament de Covestro, no l’hem començat molt millor. El consell de ministres acaba d’aprovar el pla de conca de l’Ebre. Aquest document estableix com s’aprofitarà l’aigua del riu. En el procés d’aprovació fins i tot la Comissió Europea ha alertat dels danys que provocaran les mesures previstes al Delta, incomplint presumptament diverses directives de la Unió Europea, però el govern espanyol, ni cas. Ara començarà un llarg procés en defensa del nostre territori i quan tot se solucioni potser ja serà tard.

Missió complerta. No he parlat del procés, oi?

stats