Microsites 04/01/2019

Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca

Una col·lecció de receptes i ressenyes d'ingredients basada en el calendari folklòric de Rafel Ginard

Ara Balears
1 min
Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca

Palma‘La cuina del Tradicionari’ és una col·lecció de receptes i ressenyes basada en el calendari folklòric del pare Rafel Ginard. Es tracta d’una revisió del nostre calendari folklòric en clau gastronòmica que consta de més de 24 receptes pensades pels cuiners Miquel Calent i Tomeu Arbona. Aquesta recopilació pretén posar en relació la cuina actual amb els esdeveniments rituals i les celebracions marcades del nostre calendari.

El diari ARA Balears és el mitjà col·laborador d’aquest projecte de la Fundació Mallorca Literària amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. La col·lecció de productes i elaboracions tindrà forma de targetes amb una fotografia del plat, l’explicació de la recepta i una dita relacionada amb el menjar o bé l’ingredient. El segon dissabte de cada mes podreu trobar dues receptes al diari en paper i a la pàgina web arabalears.cat. En total, és una col·lecció de 24 receptes de plats i rebosteria i ressenyes del context ritual del Tradicionari de Mallorca, que té l'objectiu de divulgar el llegat del calendari folklòric de Rafel Ginard.

Des del llançament de les targetes, els establiments dels xefs del projecte oferiran degustacions dels plats de les receptes en les seves cartes: Cuit, Can Calent i Fornet de la Soca.

‘La cuina del Tradicionari’ s’emmarca en el projecte Tradicionari de Mallorca de la Fundació Mallorca Literària, que té tot un seguit d’iniciatives de caràcter promocional i divulgatiu del calendari folklòric de Rafel Ginard.

stats