Mèdia 17/04/2022

Usuaris russos de Netflix demanden la plataforma per la suspensió del servei

1 min
¿Netflix contra l’imperialisme cultural americà?

Usuaris russos de Netflix han presentat una demanda contra la plataforma per 60 milions de rubles (667.000 euros) per la suspensió del seu servei al país arran de la invasió russa d'Ucraïna. El mes passat, el servei de streaming va comunicar que suspenia l'oferta del seu servei al país com a senyal de protesta i que també aturava totes les produccions russes que tenia previstes per als mesos vinents, com ara Anna K, l'adaptació d'Anna Karènina.

Segons els advocats dels usuaris que s'han unit per presentar aquesta demanda col·lectiva, Netflix ha violat els drets dels subscriptors decidint de forma unilateral suspendre el seu servei a Rússia. La penetració de Netflix al mercat rus és petita, comparada amb altres territoris: la plataforma, que té més de 220 milions d'usuaris a tot el món, només en té un milió a Rússia.

Al febrer Netflix va rebutjar oferir a través de la seva plataforma una vintena de canals gratuïts de propaganda que segons una nova llei havien d'estar disponibles a través dels diferents operadors que tenen activitat a Rússia. "Tenint en compte la situació actual, no tenim cap pla per incorporar aquests canals al nostre servei", va dir llavors la companyia.

Netflix no és l'única gran plataforma que s'ha retirat del mercat rus arran de la invasió d'Ucraïna. Spotify va anunciar al març que els usuaris russos ja no tindrien accés al servei de streaming d'àudio.

stats