Mèdia 29/11/2016

Tres anys sense Canal 9

Els treballadors reclamen els seus drets laborals en una manifestació mentre la nova Corporació avança lentament

Ara / Agències
2 min

Barcelona / ValènciaEl comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha convocat per a aquest dimarts, coincidint amb el tercer aniversari del tancament de Canal 9 i Ràdio 9, una manifestació per reclamar la "reparació" del seus "drets laborals" a través d'una solució "negociada".

Sota el lema 'RTVV: Qui no repara drets consolida injustícies', la manifestació sortirà de la plaça de l'Ajuntament de València a les 11.00 h i s'acabarà davant del Palau de la Generalitat Valenciana, on els extreballadors de la corporació pública es concentren cada divendres des de fa 3 anys.

En un comunicat, els organitzadors de l'acte han confirmat la presència dels dirigents dels sis sindicats que formen part del comitè d'empresa: Paco Molina (CCOO-PV), Vicent Maurí (Intersindical Valenciana), Daniel Matoses (CSIF), Ismael Montero (USO-CV), Guillermo Martín (UGT-PV) i José Luis Lázaro (CGT-PV).

A les 12.19 h, coincidint amb el moment exacte de la fi de les emissions de Canal 9, es guardarà un minut de silenci. L'acte es tancarà amb la lectura del manifest redactat amb motiu d'aquest tercer aniversari.Dotze hores de resistència i final amb fos a negreCoincidint també amb aquesta efemèride, el realitzador de Canal 9 Luis Lizarán ha publicat a YouTube un nou vídeo amb imatges inèdites del tancament del canal, que va tenir lloc el 29 de novembre del 2013.

Mentrestant, el procés de reobertura dels mitjans públics valencians (ara amb el nom de Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació) continua avançant, tot i que no tan ràpidament com s'esperava inicialment, ja que a l'hora de la veritat ha estat impossible que les emissions es reprenguessin coincidint amb aquest tercer aniversari del tancament de Canal 9.

stats