Les sèries que ens enganxaran al sofà el 2022

L'any arriba carregat de noves ficcions, seqüeles i 'spin-offs' com 'House of dragons', 'El senyor dels anells' i 'Inventing Anna'

7 min
Una imatge de la nova sèrie 'House of dragons', la preqüela de 'Joc de trons'
Dossier Què passarà aquest 2022? Desplega
1.
Els partits escalfen motors per a la cursa electoral
2.
Escalada de preus el 2022
3.
Augmenta fins als 66 anys i 2 mesos l'edat per cobrar el 100% de la jubilació el 2022
4.
L'abecedari de les tendències de la moda del 2022
5.
¿Què depara el 2022 a les 'celebrities'?
6.
Les sèries que ens enganxaran al sofà el 2022
7.
El 2022 posa a prova el món postpandèmia

BarcelonaEl 2021 ha sigut l'any en què s'han produït més sèries als Estats Units. La indústria audiovisual ha batut un rècord històric amb 1.923 produccions (de les quals 752 són drames, comèdies o animades, i la resta programes), segons un estudi de Variety, i tot apunta que el 2022 les xifres encara s'enlairaran més. Per separar el gra de la palla, hem preparat una guia amb les sèries més prometedores que ens esperen de cara a l'any que comencem.

Televisions en obert

Els protagonistes de la sèrie 'La vida sense la Sara Amat'

TV3 va anunciar l'any passat que tenia dos projectes en marxa per a aquest 2022. Una és la sèrie La vida sense la Sara Amat, la novel·la de Pep Puig que després es va convertir en una pel·lícula. La ficció arrencarà un temps després del final del film i comptarà amb els mateixos actors protagonistes, Maria Morera i Biel Rossell. La cadena catalana també treballa en Després de tu, una coproducció amb À Punt que tindrà 20 episodis i estarà situada íntegrament al País Valencià. Serà una comèdia dramàtica protagonitzada per Sergio Caballero.

Antena 3 es decanta per repescar les peripècies d'UPA Dance, la sèrie sobre una acadèmia d'arts escèniques protagonitzada per Beatriz Luengo. La cadena ha impulsat una nova ficció anomenada UPA Next i hi apareixeran personatges de la producció original. Un altre dels projectes d'Antena 3 per al 2022 és Zorras, l'adaptació televisiva de la trilogia Zorras, malas y libres de Noemí Casquet. Televisió Espanyola també traslladarà a la pantalla una novel·la, Los pacientes del doctor García, d'Almudena Grandes.

Netflix

Després de tirar la casa per la finestra amb Los Bridgerton, la creadora nord-americana Shonda Rhimes deixa enrere els vestits d'època i els carruatges brillants per endinsar-se en un escàndol real que va revolucionar l'elit novaiorquesa. Inventing Anna gira al voltant d'una periodista que investiga el cas d'Anna Delvey, una falsa hereva alemanya popular a Instagram. Les ombres al voltant d'aquesta dona, a qui alguns acusen d'estafadora, construeixen aquest thriller glamurós que arribarà a la plataforma l'11 de febrer i que té l'actriu Julia Garner –guanyadora d'un premi Emmy per Ozark– com a protagonista.

Entre les produccions de Netflix per al 2022 n'hi ha una bona carretada que provenen de l'estat espanyol. Una de les primeres a arribar (el 28 de gener) serà Feria: la luz más oscura, un thriller de fantasia ambientat a l'Andalusia dels anys 90. En la línia del terror sobrenatural, Mireia Oriol protagonitza Alma, la història d'una noia que ha patit un accident i des d'aleshores té visions terrorífiques. A Bienvenidos al Edén la incomoditat i l'angoixa es traslladaran a un grup d'influencers que es troba en una illa per participar en una festa secreta. La ficció, rodada a les Canàries, vol ser una de les successores de La casa de papel.

Però el 2022 no tot seran thrillers a Can Netflix. També hi haurà la primera sèrie dirigida per Daniel Sánchez Arévalo, Las últimas de la fila, i amb noms com María Rodríguez Soto i Mariona Terés, sobre un grup d'amigues a la trentena i l'impacte del càncer en aquesta edat. Una altra de les promeses és Érase una vez... pero ya no, la primera sèrie musical produïda per Netflix. Al darrere hi ha el creador de La casa de las flores, Manolo Caro, i al davant de les càmeres, Sebastián Yatra, Nía Correia, Asier Etxeandía i Rossy de Palma. A més, la plataforma té a punt un remake de Rebelde Way titulat Rebelde –i que recorda a les peripècies adolescents d'Élite–, l'spin-off de Vikingos i The Sandman, l'adaptació audiovisual de les historietes homònimes de Neil Gaiman.

HBO Max

Segurament, la sèrie més esperada del 2022 per als fanàtics de Joc de trons és House of the dragon, la preqüela d'un dels fenòmens serièfils dels últims temps. Ambientada 200 anys abans de les aventures de Jon Snow i companyia, House of the dragon relatarà els orígens de la casa Targaryen amb l'actor Paddy Considine com a protagonista. Considine interpretarà el rei Viserys I Targaryen i s'enfrontarà a les diferents cases per aconseguir el poder.

Abans de l'arribada de House of the dragon (que encara no té data d'estrena), HBO Max estrenarà el 25 de gener La edad dorada, la pròxima creació del pare de Downtown Abbey. Com la seva predecessora, La edad dorada serà una sèrie d'època. S'ambientarà a Nova York el 1882 i comptarà amb Christine Baranski, Cynthia Nixon i Louisa Jacobson al repartiment. Per als amants del bàsquet, la plataforma llançarà al març Winning time: the rise of the Lakers dynasty, la nova sèrie d'Adam McKay sobre la història dels Lakers.

Entre els nous drames criminals de HBO Max destaca The staircaise, la història d'un escriptor acusat d'assassinar la seva dona que interpretarà Colin Firth. El cas ja s'havia pogut veure en una docusèrie. David Simon –el creador de The wire– tornarà a Baltimore amb We own this city, una minisèrie sobre corrupció policial amb Jamie Hector i Josh Charles. I sense sortir del drama, però en un context radicalment diferent, l'actriu Sarah Lancashire protagonitzarà Julia, una sèrie basada en la vida de la xef nord-americana Julia Child.

En paral·lel, HBO Max eixamplarà l'univers de la pel·lícula L'esquadró suïcida amb El pacificador, en què explorarà els orígens d'aquest personatge interpretat per John Cena. S'estrenarà el 13 de gener. I els fans de Sally Rooney tindran l'oportunitat de gaudir de la versió televisiva de Conversaciones entre amigos. Al repartiment hi haurà Alison Oliver, Sasha Lane, Joe Alwyn i Jemima Kirke.

Amazon

Amazon se suma a la tendència d'estirar mons que han triomfat anteriorment amb la preqüela d'El senyor dels anells, que prendrà el mateix nom de la saga de Tolkien. La sèrie se situarà milers d'anys abans d'El hobbit i de les aventures de Frodo i té un pressupost descomunal. De moment se saben poques coses de la producció –encara no hi ha ni tràiler–, més enllà que està liderada per J.D. Payne i Patrick McKay i que Juan Antonio Bayona en dirigirà dos episodis.

La plataforma farà tornar a la pantalla Jack Reacher, l'investigador de la policia militar que el 2012 va interpretar Tom Cruise al cinema. En aquesta ocasió serà l'actor Alan Ritchson qui es posarà a la pell del protagonista i s'enfrontarà a un assassí en sèrie. Entre els thrillers d'Amazon també n'hi haurà dos de factura espanyola. Operación Marea Negra narrarà la història d'un narcosubmarí i s'estrenarà al febrer amb Álex González al capdavant (a la tardor també es podrà veure a TV3), mentre que Sin huellas serà l'aventura amb tocs d'humor de dues dones de la neteja (Carolina Yuste i Camila Sodi) que topen per sorpresa amb el cadàver d'una persona. I mentre prepara la tercera temporada de The Boys, Amazon llançarà una sèrie animada inspirada en l'univers d'aquests súperherois amb greus problemes de conducta.

Disney+

Les apostes de Disney+ per al 2022 estan molt lligades als fenòmens que han triomfat aquest any. Star Wars ha arrossegat una gran quantitat de públic cap a la plataforma, de manera que seguirà explorant l'univers galàctic amb diverses propostes: Obi-Wan Kenobi –centrada en el personatge que torna a encarnar Ewan McGregor–, Andor –la preqüela de Rogue One– i Ahsoka, un spin-off de The Mandalorian que podria arribar a finals de l'any vinent o a principis del 2023.

La segona carta de Disney+ és l'univers Marvel, que últimament també li està donant bona collita. Per això ha triat l'actor Oscar Isaac com a protagonista de Moon Knight, la ficció sobre el Cavaller de la Lluna i els conflictes amb les seves quatre personalitats. L'actriu Iman Vellani es posarà a la pell de Kamala Khan a la sèrie centrada en aquest personatge, Ms. Marvel, i Tatiana Maslany serà la protagonista de She Hulk, la ficció sobre la versió femenina del monstre verd i forçut de les pel·lícules. A banda de tot això, Disney+ també emetrà Pam&Tommy, un drama basat en la relació entre el bateria de Mötley Crüe Tommy Lee i l'actriu Pamela Anderson, i podria ser la plataforma d'emissió a Espanya de How I met your father, la seqüela de How I met your mother.

Apple TV

Apple TV provarà sort amb The afterparty, una comèdia criminal protagonitzada per Tiffany Haddish que s'estrenarà el 28 de gener. Un dels plats forts de la plataforma per al 2022 és We crashed, amb Anne Hathaway i Jared Leto, que explicarà la història real del fracàs de la companyia We Work. I Natalie Portman compartirà sèrie amb Lupita Nyong'o a La dama del lago, sobre una periodista d'investigació que intenta resoldre una sèrie d'assassinats.

Movistar+

Al catàleg del 2022 de Movistar+ sobresurten les nombroses produccions que ha impulsat la mateixa plataforma. Per exemple, el 28 de gener arriba Todos mienten, la nova sèrie de Pau Freixas sobre un conjunt de personatges foscos que desencadenen una espiral de situacions indesitjables. Els creadors de Hierro (Pepe Coira i Fran Araújo) han donat forma a Rapa, un thriller que arrenca amb l'assassinat de l'alcaldessa d'un poble gallec. En l'àmbit criminal també destaca El inmortal, inspirada en la història real d'un narcotraficant que interpreta Álex García. I per fugir de tanta delinqüència, Antonio Resines i Miguel Rellán trencaran tòpics sobre la vellesa amb Sentimos las molestias, una comèdia de dos amics septuagenaris i amants de la música.

Filmin

Los Durrell és una de les joies de Filmin i la plataforma n'és plenament conscient. Per això començarà el 2022 amb una sèrie de tons similars, Los Larkin, que s'estrenarà el 4 de gener. Es tracta de l'adaptació de la saga literària The darling buds of may de H. E. Bates, que relata el dia a dia d'una família obrera dels anys 50 al Regne Unit. Al febrer Filmin llançarà Furia, un thriller dirigit per Magnus Martens sobre la persecució policial d'una cèl·lula terrorista d'extrema dreta en una zona rural de Noruega.

Qui es quedés una mica orfe amb la fi d'Orange is the new black podrà refugiar-se al març a Screw, una comèdia dramàtica de Rob Williams que transcorre en una presó britànica íntegrament masculina. També al març, Filmin estrenarà la sèrie australiana The Newsreader, que s'endinsa en les redaccions dels anys 80 i en les peripècies dels periodistes i presentadors d'una època sense internet, xarxes socials ni fake news tal com les coneixem avui dia.

Els retorns més destacats del 2022
  • Euphoria 10 de gener. HBO Max
  • Ozark 21 de gener. Netflix
  • Billions 24 de gener. Movistar+
  • The Marvelous Mrs. Maisel 18 de febrer. Amazon Prime Video
  • Killing Eve 27 de febrer. HBO Max
  • Outlander 7 de març. Movistar+
  • Atlanta 24 de març. Sense plataforma a Espanya
  • Bridgertons 25 de març. Netflix
  • Stranger Things Estiu. Netflix
  • The Crown Novembre. Netflix
  • The mandalorian Sense data anunciada. Disney+
  • Sex Education Sense data anunciada. Netflix
  • Élite Sense data anunciada. Netflix
  • Westworld Sense data anunciada. HBO Max
  • The Boys Sense data anunciada. Amazon Prime Video
  • La unidad Sense data anunciada. Movistar+
  • Valeria Sense data anunciada. Netflix
Dossier Què passarà aquest 2022?
Vés a l’ÍNDEX
stats