Mèdia 14/08/2021

Kit Harington parla del seu alcoholisme després de 'Joc de trons'

L'actor explica que va patir depressió i es va plantejar treure's la vida

ARA
2 min
Kit Harington, sense els rínxols

BarcelonaKit Harington era pràcticament un actor desconegut abans de Joc de trons. La forta volada de la sèrie i el protagonisme del seu personatge, Jon Snow, van situar-lo a primera línia internacional i van omplir-lo de fama. Harington explica que aquella va ser una bona època, però que quan la producció va acabar es va enfonsar en un pou d'addiccions i de depressió. En una entrevista al diari britànic The Times, l'actor parla per primera vegada de tot el que va patir després de Joc de trons. "Vaig passar per períodes de depressió real en què volia fer tot tipus de coses", respon l'actor quan li pregunten si es va plantejar acabar amb la seva vida.

Els tres anys després del fenomen de Joc de trons van ser, per a Harington, un infern personal. L'actor explica que va passar per "força coses horribles" de "naturalesa traumàtica" que "incloïen l'alcohol". L'addicció, diu, va començar quan estava rodant la sèrie i li va resultar molt difícil de superar. "Va arribar un moment en què em sentia com una mala persona, tenia molta vergonya. Sentia que no hi havia sortida, que jo era allò. Estar sobri va ser un procés que passava per decidir que volia canviar", assenyala Harington, que subratlla que la seva dona, l'actriu Rose Leslie, va ajudar-lo a tirar endavant.

Tractament als Estats Units

L'actor s'ha volgut sincerar ara sobre aquesta època fosca amb l'esperança que serveixi per a aquells que estan vivint un moment similar. "No vull que em vegin com un màrtir, però penso que parlar-ne pot ajudar algú que es trobi en la mateixa situació", diu Harington. Per recuperar-se de l'addicció, l'intèrpret va ingressar en un luxós centre de rehabilitació dels Estats Units on pagava 80.000 euros mensuals per rebre tractaments per "substàncies, principalment alcohol", i també "una sèrie de comportaments". Durant molt de temps, a més, gran part del seu entorn desconeixia per tot el que Harington estava passant. "Vaig mantenir les meves addiccions en secret, era molt reservat sobre aquest tema. Va ser una gran sorpresa per a la gent del meu voltant. Això passa sovint, suposo", diu l'actor.

Harington i Leslie es van casar el 2018 i recentment han sigut pares. Sobre aquesta nova etapa familiar, l'actor només té bones paraules, tot i que no amaga el canvi de vida associat a la paternitat. "Tenir un fill és l'experiència físicament més esgotadora. Em trec el barret davant de qualsevol pare. Sobretot els pares solters, no sé com ho fan. Cuidar els fills és més esgotador que tot el que vaig fer a Joc de trons", diu.

stats