Mèdia 21/01/2021

La família de José María Íñigo atribueix la mort del periodista a l'amiant dels estudis de TVE

El mateix presentador va ser qui va iniciar el procés judicial

Ara
1 min
José María Íñigo en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa família de José María Íñigo vol demostrar que la mort del periodista a causa d'un càncer va tenir el seu origen en la inhalació d'amiant que recobria els estudis de TVE a Prado del Rey. Aquest dijous se celebra una primera vista judicial amb la qual la família vol aconseguir que la Seguretat Social reconegui que el presentador va morir a causa d'una malaltia laboral.

El procés judicial el va iniciar el mateix José María Íñigo abans de morir el 2018 com a conseqüència d'un mesotelioma pleural, un tumor molt poc freqüent que s'associa a la intoxicació per amiant. Després de la mort del periodista, els seus familiars han seguit endavant amb el procés. Si aconsegueixen que la Seguretat Social reconegui que la mort va ser a causa d'una malaltia laboral, la família denunciarà RTVE, ja que Íñigo va treballar durant molts anys als estudis de Prado del Rey, un edifici que es va començar a rehabilitar després que es constatés l'existència d'amiant a l'estructura.

Dimecres Comissions Obreres va assegurar que té coneixement de dos casos més, anteriors, de treballadors de RTVE en què la justícia ha reconegut malaltia professional per la mateixa causa.

stats