Mèdia 25/02/2016

El comitè d'empresa de TV3 denuncia que els partits volen "controlar els informatius"

Els representants dels treballadors insisteixen que cal "desgovernamentalitzar" la CCMA

Ara
2 min
El comitè d'empresa de TV3 critica els nomenaments dels nous directius

BarcelonaEl comitè d'empresa de TV3 lamenta el "repartiment de càrrecs" directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) "per part dels partits del Govern" –en referència a Convergència i Esquerra, les dues formacions que integren Junts pel Sí– i denuncien que el seu "objectiu principal" amb aquests nomenaments és "el control dels informatius" de la televisió i la ràdio públiques.

En un comunicat, el comitè es refereix explícitament al nomenament de Saül Gordillo com a director de Catalunya Ràdio, el de Jaume Peral com a màxim responsable de TV3 i el probable de David Bassa com a cap d'informatius de la televisió. "No és nou que el Govern instrumentalitzi els mitjans públics, i per això des del comitè d’empresa fa anys que reclamem que es desgovernamentalitzi la Corporació i que es reformi la llei", diu el comunicat.

En aquest sentit, el comitè adverteix que està preparant "un manifest" que presentarà a l'assemblea de treballadors la primera setmana de març i on quedaran recollides "les necessitats i preocupacions de la plantilla per encarar el futur de TV3 i de la CCMA". Les principals reclamacions de la plantilla són disposar d'un "pressupost suficient i estable" i d'un "contracte programa que asseguri la producció i la plantilla". "Hem de reivindicar el nostre paper d’indústria audiovisual davant els que ens veuen únicament com a instrument de propaganda", sentencia la nota.

D'altra banda, el comitè critica que el consell de govern de la CCMA mantingui el seu pla d'unificar les redaccions de TV3 i de Catalunya Ràdio i recorda que s'han demanat a la Generalitat "aportacions extraordinàries" per poder finançar les obres d'adaptació de la redacció, que segons els treballadors tindran un cost de "dos milions d'euros en dos anys".

stats