Mèdia 28/07/2015

Ximo Puig vol que Canal 9 torni a emetre el 9 d'octubre

El president de la Generalitat, Ximo Puig, reitera en una entrevista a 'El País' la seva intenció de reobrir l'ens coincidint amb la diada del País Valencià

Ara
1 min
Ximo Puig és el sisè president de la Generalitat Valenciana i el segon socialista en ocupar aquesta càrrec. / EFE

BarcelonaLa Radiotelevisió Valenciana (RTVV) tornarà a emetre el 9 d'octubre. Aquesta és la intenció del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que avui en una entrevista a 'El País' reitera el que ja va dir en campanya electoral i assegura que li agradaria reobrir la radiotelevisió pública coincidint amb la diada del País Valencià.

La coneguda també com a Canal 9, el principal canal de TV del grup, va ser clausurada sobtadament per l'aleshores govern del PP el novembre del 2013 i va deixar 1.438 empleats al carrer.

La nova televisió serà "sostenible, innovadora, generalista, pedagògica i plural", explica Ximo Puig, que afegeix que volen "tot el contrari del que ha estat l'anterior model televisiu".

A l'entrevista, Puig, que diu que s'haurà de superar el "marasme legal" que envolta aquesta reobertura que és una promesa electoral, aposta per una televisió amb poc personal i un contingut "adequat que enforteixi l'ecosistema informatiu".

El president Puig afirma a 'El País' que els comptes de la Generalitat valenciana estan "fatal, d'emergència". "Som la comunitat més endeutada d'Espanya amb prop del 40% del PIB".

stats