Mèdia 28/04/2022

Andreu Manresa: "La independència d'IB3 està garantida"

Aquest dijous s'ha fet la primera Comissió de Control de l'ens públic després de la reelecció del director general

ARA Balears
2 min
El director general d'IB3, Andreu Manresa

PalmaEl director general d'IB3, Andreu Manresa, ha assegurat aquest dijous en el Parlament que la independència de l'ens públic "està garantida", i ha negat que hi hagi hagut imposicions per part dels socis del Pacte per configurar el nou equip directiu. Manresa ha comparegut en la Comissió de Control de la Radiotelevisió de les Balears, la primera després de ser reelegit per la majoria del Parlament, i ha insistit que la nova etapa i el nou equip directiu estaran "al marge de la pugna política".

"IB3 no és una eina d'instrumentalització política, no hi ha un repartiment de quotes", ha insistit a preguntes del diputat del PP, Antoni Fuster, que s'ha referit a les sortides de Jaume Perelló i Joan Forteza de la segona línia de direcció, advertint de possibles pressions. "Ja sabem com actuen els socis del Govern", ha apuntat Fuster. Manresa, per la seva part, tot i que no ha revelat els noms dels membres que s'han proposat per al nou equip, ha assegurat que es tracta de "professionals indubtables que no procedeixen de la política" i que, d'una altra manera, no els hauria acceptat.

El director d'IB3 ha insistit que el control sobre l'ens públic l'exerceixen els diputats del Parlament. "No hi ha res més transparent i públic que IB3", ha afirmat. També a preguntes del diputat popular, Manresa ha negat que existeixi una denúncia davant un òrgan judicial o administratiu perquè el responsable de projectes Dalton estigui ocupant una plaça fixa.

Publicitat en català

D'altra banda, arran d'una pregunta del portaveu de Vox, Jorge Campos, Manresa ha defensat els descomptes als anuncis en català perquè contribueixen al foment de la llengua pròpia i al desenvolupament del sector del doblatge. El director general d'IB3 ha assegurat que els descomptes són "perfectament legals" perquè el català és la llengua vehicular de l'ens i, a més, així es compleixen principis bàsics de la llei de l'ens com el foment de la llengua i el suport als sectors locals del doblatge.

Procés d'internalització

Amb relació al procés d'internalització, Manresa ha assenyalat que s'estan fent "moltes reunions" per preparar l'estabilització del personal d'IB3 entre juny i desembre. A més, les reunions es dirigeixen a la internalització del personal de les cinc subcontractades perquè sigui efectiva el 31 de gener del 2023. En aquest sentit, ha explicat que Xisca Perelló i Bàrbara Barceló "tutelaran" el procés, juntament amb la direcció i els representants dels treballadors.

stats