Publicitat
Publicitat

TELEVISIÓ

IB3 aposta per la producció pròpia i la proximitat

Aquest dilluns, 24 d’abril, la cadena estrena una graella completament renovada

IB3 ja té a punt la nova programació que començarà a emetre aquest dilluns, dia 24 d’abril. Després de mesos de feina per redefinir l’oferta de la televisió pública, el canal presentarà una graella en la qual s’apostarà per la producció pròpia i la proximitat. Fins a dotze programes nous completaran una proposta totalment renovada que cerca impulsar els registres d’audiència de la televisió sense perdre l’objectiu central de la seva raó de ser, un servei públic. Així, l’aposta inclou ficció realitzada íntegrament a les Balears, espais inèdits d’entreteniment per a tots els públics i continguts nous d’informació de proximitat i mediambiental.

Amb la redifinició de la graella, la televisió pública oferirà cada dia onze hores de producció pròpia, de la una del migdia fins a la mitjanit, amb dotze programes i sèries. Cada dia, la mitjana d’emissió en directe serà de sis hores i mitja.

La primera novetat serà el d’un programa informatiu que pretén reconnectar-se a la informació més propera als ciutadans: aquella que es genera a cada illa, a cada poble. Pobles i illes, que s’emetrà a les 13 hores i que serà conduït per Nofre Pasqual, vol obrir una finestra al dia a dia de tots els pobles i barriades de les ciutats de l’Arxipèlag.

El cuiner llosetí Santi Taura serà el protagonista del nou programa de cuina, el qual s’emetrà després de Pobles i illes i abans de l’ Informatiu migdia. Cuina amb Santi Taura és un espai de cuina modern, tant estèticament com conceptualment, que a banda de presentar nous plats i receptes també ajudarà a conèixer quins són els valors del producte local i la riquesa de la gastronomia de l’Arxipèlag.

Els horabaixes, tot un repte

L’aposta d’IB3 se centra, així mateix, en els horabaixes, una franja horària que suposa tot un repte per a la cadena. Tres programes ocuparan la graella que fins ara s’omplia amb westerns o sèries foranes: un concurs, un magazín i un programa d’entreteniment.

Després de l’ Informatiu, Llum Barrera serà l’encarregada de conduir el concurs Agafa’m si pots. Amb el bon humor per bandera, és un concurs diari de preguntes i respostes en què els concursants s’enduran una bona quantitat de doblers en funció dels seus coneixements i, també, de la seva estratègia de joc.

Marta Garau i Jaume Noguera seran els conductors del magazín Cinc dies, que a partir de les 16 h i fins a les 18.50 h acostarà els temes d’actualitat des de l’òptica de l’entreteniment més que no pas de la informació pura i dura. A continuació, el programa d’entreteniment Connexió directe tractarà de copsar què passa a les Illes. Conduït per Victòria Maldi amb l’ajuda de Raül Valls, els protagonistes seran les fires, les festes, les tradicions i la cultura popular. Sortir al carrer i veure com s’hi viuen les festes.

Miquel Salamanca, home del temps de la casa, conduirà Méteo, temps i natura, un espai dedicat a l’entorn natural.

Horari de màxima audiència

Per a l’horari de màxima audiència, la televisió aposta per tres programes. Una de les grans novetats d’aquesta programació serà la primera coproducció que la televisió autonòmica illenca farà amb la catalana TV3, el concurs musical per al prime time dels dissabtes No perdis el compàs. Victòria Maldi i José Corbacho seran els presentadors d’un concurs per a tota la família que s’estrenarà dissabte que ve, dia 29 d’abril.

Els dilluns vespre l’horari de màxima audiència serà per al programa del cuiner i col·laborador de l’ARA Balears Miquel Calent Vicens, Fred i Calent. Es tracta d’una nova sèrie de 13 capítols que es va estrenar el 6 de març i que, a través de l’entreteniment i la divulgació, vol donar més eines a l’espectador sobre el món de l’alimentacó i la nutrició al segle XXI.

L’exciclista professional Joan Horrach serà el conductor i protagonista d’ El repte. Horrach es posarà en la pell d’altres esportistes per conèixer de primera mà les dificultats que entranya cada disciplina i haurà de superar la prova que li posi cada entrenador.

Neus Albis torna amb la tercera temporada de l’espai d’entrevistes En companyia, mentre que pròximament la cadena estrenarà la sèrie d’investigació sobre successos Memòria negra i també la sèrie de ficció Treufoc.

Els 12 nous programes de la televisió autonòmica

Illes i pobles

Un informatiu centrat en els municipis i les Illes.

Cuina amb Santi Taura

Un programa de cuina modern conduït pel cuiner.

Agafa’m si pots

Llum Barrera condueix el concurs de preguntes i respostes.

Cinc dies

Un magazín per als horabaixes de la cadena.

Connexió directe

Un espai per saber què passa en cada racó de les Illes.

Méteo, temps i natura

Miquel Salamanca condueix l’espai per apropar la natura.

No perdis el compàs

Un concurs musical familiar coproduït amb TV3.

Fred i Calent

El cuiner ens acosta el món de l’alimentació i la nutrició.

El repte

Joan Horrach es posa en la pell d’altres esportistes.

En companyia

Una nova temporada de les entrevistes de Neus Albis.

Memòria negra

Investigacions sobre els successos més escabrosos.

Treufoc

Una sèrie de ficció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF