Internacional 26/07/2013

Strauss-Kahn serà jutjat a França per proxenetisme

L'exdirector del Fons Monetari Internacional està acusat d'organitzar una xarxa de prostitució

Efe
2 min

ParísL'exdirector de l'FMI Dominique Strauss-Kahn serà novament jutjat, aquest cop a França, pel cas de l'Hotel Carlton de la ciutat de Lilla.

El que també va ser ministre de Finances de França s'asseurà al banc dels acusats juntament amb dotze persones més per suposadament haver organitzat un grup de prostitutes per oferir serveis sexuals al mateix Strauss-Kahn.

La fiscalia, que en un principi s'havia plantejat arxivar les acusacions, ha informat que els jutges instructors del cas han decidit que comparegui davant d'un tribunal.

Strauss-Kahn ja va ser condemnat per un suposat intent de violació a una treballadora d'un hotel de Nova York el 2011.

Fins a 10 anys de presó

L'exdirector de l'FMI podria afrontar una pena màxima de 10 anys de presó, un càstig inferior al del càrrec de proxenetisme agreujat per formar part d'una banda organitzada que en un principi se li havia imposat.

El ministeri públic té ara un mes per plantejar un possible recurs a la decisió dels jutges.

L'advocat de Strauss-Kahn, Richard Malka, ha assegurat, en declaracions a la cadena de televisió BFM TV, que "no és cap sorpresa, tenint en compte com s'havia desenvolupat la instrucció" i "l'empenta dels jutges". A més, ha afegit que el seu client "no és un proxeneta" pel fet d'haver anat amb prostitutes.

Charpenel ha precisat que no retreu a Strauss-Kahn el fet d'haver sigut client de dones que oferien sexe per diners, sinó d'haver posat en marxa una xarxa per beneficiar-se'n a través d'un grup de coneguts.

Una xarxa creada, segons 'Le Monde'

Els judicis a Strauss-Kahn podrien celebrar-se durant el 2014.

Segons el diari francès 'Le Monde', l'exdirector de l'FMI podria haver format part, presumptament, d'una xarxa que operava a París, Washington, Viena i fins i tot Madrid, amb prostitutes remunerades pel gerent d'una filial d'un grup constructor i el dirigent d'una empresa de material mèdic.

stats