Rússia
Internacional 05/03/2012

La comunitat internacional, crítica amb el desenvolupament de les eleccions a Rússia

Alemanya ha felicitat Putin i Gran Bretanya es manté a l'expectativa

Ara
2 min
Vladimir Putin es dirigeix als seguidors que celebren la seva victòria / EFE

BarcelonaLa comunitat internacional ha denunciat irregularitats electorals després que Vladímir Putin guanyés diumenge les eleccions russes amb un 63% dels vots. Tot i així, s'ha manifestat a favor d'una cooperació amb el president en un futur immediat.

Els Estats Units insten Rússia a investigar les irregularitats

Els EUA han instat Rússia a dur a terme una investigació independent sobre totes les irregularitats a les eleccions presidencials de diumenge, però han dit que estan disposats a treballar amb l'elegit, Vladímir Putin.

El departament d'Estat ha insistit en el fet que havia pres nota de "les preocupacions expressades pels observadors de l'enquesta sobre les condicions de la campanya, l'ús partidista del govern i les irregularitats processals en la jornada electoral".

La UE veu deficiències en les eleccions

La Unió Europea ha explicat aquest dilluns que comparteix l'anàlisi dels observadors internacionals sobre les eleccions presidencials a Rússia i ha demanat a Moscou que solucioni les deficiències detectades.

D'altra banda, Catherin Ashton, representant d'Exteriors de la UE, ha declarat que "espera treballar amb interès amb el futur president de Rússia i el nou govern per donar suport a l'agenda comuna de modernització".

Alemanya felicita Putin

La cancellera, Angela Merkel, ha defensat aquest dilluns "l'associació estratègica" entre l'Alemanya i Rússia i, també, ha demanat a Vladímir Putin una modernització política i social del país. A més, segons ha informat el seu portaveu, Steffen Seibert, Merkel felicitarà Putin per telèfon. Seibert ha afegit, però, que "les circumstàncies de les eleccions, les possibilitats de vot i la campanya no s'han ajustat al que coneixem en altres llocs d'Europa. Això és lamentable".

Gran Bretanya, a l'expectativa

Londres espera "amb interès" dos informes independents –de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic i de l'Oficina per les Institucions Democràtiques i de Drets Humans– sobre les eleccions russes, segons ha assenyalat el ministeri d'Exteriors britànic aquest dilluns. "Com a estat membre del Consell d'Europa, Rússia té l'obligació de donar suport als estàndards democràtics fonamentals", ha declarat el portaveu del ministeri.

França pren nota

França pren nota dels resultats provisionals i la clara victòria de Putin, i també considera l'informe preliminar de l'OCDE sobre les eleccions. "El president i el ministre d'Exteriors parlaran durant les pròximes hores", ha explicat el portaveu del ministeri, Bernard Valero.

stats