Internacional 06/07/2018

Localitzen al Perú una jove valenciana presumptament captada per una secta

Patricia Aguilar, de 19 anys, que residia en una zona selvàtica, ha sigut mare d'un nadó

Efe
2 min
Patricia Aguilar (c) carregant un bebè acompanyada per dues dones i quatre nens que també van ser trobats per la policia en una secta de la ciutat de Sant Martí de Pangoa, a la regió de Junín, a la selva del Perú

ValènciaLa policia peruana ha localitzat en una casa de la zona selvàtica de Chanchamayo, dins del municipi de San Martín de Pangoa, a la jove valenciana, Patricia Aguilar, que va ser suposadament captada pel líder d'una secta perquè abandonés casa seva, a Elx (Baix Vinalopó), i fugís al país andí el gener del 2017, segons ha informat la portaveu de la família, Noelia Bru.

Patricia Aguilar, major d'edat, va ser trobada sola i tenint cura de diversos menors, entre ells la seva filla de dos mesos. Tots ells es trobaven en condicions insalubres, i els més petits estaven sense escolaritzar, ha indicat Bru. A diversos quilòmetres va ser capturat el considerat líder de la secta coneguda com Gnosis, Félix Steven Manrique, pel presumpte delicte de tràfic de persones amb fins d'explotació sexual i laboral, ja que suposadament es dedicava a captar joves a través de les xarxes socials. Manrique estava acompanyat de dues dones, una d'elles embarassada de vuit mesos, "molt primes i amb signes de violència", segons la mateixa font.

Patricia Aguilar amb el seu filla

Les dones han sigut transportades des de San Martín de Pangoa, a la regió de Junín, fins a Lima. Allà Aguilar ha sigut incorporada al Programa d'Atenció a Víctimes i Testimonis de la fiscalia peruana. La magistrada Berenice Romero, titular de la fiscalia especialitzada en delictes de tràfic de persones, ha decidit que les tres joves rebin "atenció integral" de part d'especialistes i que el ministeri de la Dona es faci càrrec dels nens.

La portaveu de la família, Noelia Bru, ha destacat: "La Patricia és al país de manera il·legal, així que esperem que la puguin expulsar del Perú, encara que ara amb el nadó no sabem què passarà. La nostra idea és que la puguem portar a Espanya".

Vídeos a Youtube

Patricia Aguilar va marxar de casa el 7 de gener del 2017, quan suposadament Félix Steven Manrique la va convèncer a través d'internet perquè fugís al Perú i s'unís a ell. Segons Bru, aquest home "la va anar enamorant des que ella tenia 16 anys –aprofitant que Patricia havia patit la pèrdua d'un familiar amb el qual estava molt unida– i fins als 18, quan va aconseguir que abandonés casa seva". La portaveu familiar ha assegurat que Manrique la va convèncer que tenia "una missió en el món i que trobaria la salvació".

Fa mesos, i després de ser localitzada al Perú, la jove va difondre diversos vídeos en què deixava clar que no hi era en contra de la seva voluntat, tot i que, des del principi, la seva família va sostenir que la seva estada en aquell país sud-americà no era voluntària. Des de llavors ha lluitat per recuperar-la.

stats