Internacional 03/07/2015

Juncker creu que un no al referèndum "debilitarà radicalment" Grècia

El president de la Comissió Europea deixa clar que si els grecs rebutgen la proposta dels creditors internacionals "ho hauran fet tot menys reforçar la seva posició negociadora"

Efe
1 min
Alexis Tsipras i Jean-Claude Juncker en la reunió d’ahir.

Brussel·lesEl president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha considerat aquest divendres que si els grecs voten a favor del no al referèndum de diumenge sobre les condicions que requereixen per al país els creditors internacionals, Grècia es veurà "radicalment debilitada".

"Fins i tot si hi ha un sí hauríem d'afrontar una negociació difícil". En el cas del no, la posició de Grècia estarà radicalment debilitada", ha indicat Juncker en una roda de premsa sobre l'inici de la presidència rotatòria luxemburguesa de la Unió Europea (UE).

El president de la CE ha respost així quan li han preguntat per les declaracions del ministre grec de Finances, Iannis Varufakis, sobre el fet que si guanya el no Grècia tindrà una posició més forta per negociar un nou programa de rescat amb les institucions creditores internacionals. "Com que el referèndum és diumenge, no tinc intenció d'allargar-me gaire en l'explicació. Seré breu. Si voten 'no', la posició grega estarà radicalment debilitada", ha resumit Juncker.

Qüestionat sobre si, malgrat que el resultat de la consulta fos eventualment negatiu, encara estaria disposat a recomanar entaular negociacions amb Grècia, el president de l'executiu comunitari ha recordat que el programa anterior de suport a Grècia "va arribar al final" sense acord i que "no hi ha negociacions en marxa". "Si els grecs voten 'no', ho hauran fet tot menys reforçar la posició negociadora grega", ha conclòs.

stats