Internacional 03/11/2020

L'FBI investiga l'origen d'unes trucades que animen els nord-americans a quedar-se a casa

Milers de ciutadans haurien rebut aquest missatge durant la jornada electoral

Ara
1 min
Ciutadans nord-americans fent cua per votar en un col·legi de Kentucky

BarcelonaL'FBI investiga l'origen d'una gran quantitat de trucades telefòniques que s'han fet als Estats Units aquest dimarts, durant la jornada electoral, i en què s'animava els ciutadans a "quedar-se a casa", per seguretat. Es tracta de trucades que reprodueixen un missatge enregistrat i se n'haurien fet "milers o desenes de milers", segons ha explicat a l'agència de notícies Reuters Giulia Porter, vicepresidenta de RoboKiller, una empresa que es dedica a combatre aquest tipus de trucades i que les ha estat rastrejant durant la campanya electoral.

Autoritats estatals i locals han detectat com a mínim dues campanyes diferents de trucades automàtiques amb missatges similars, en estats com Iowa, Michigan, Carolina del Nord, Massachusetts, Florida i Kansas.

Un dels missatges detectats anima els ciutadans a "votar demà", a causa de les cues que, suposadament, s'han format als col·legis electorals. Però, lògicament, demà ja no serà possible exercir el dret a vot.

En canvi, un altre missatge no fa cap referència explícita a la jornada electoral: "Hola. Aquesta és només una trucada de prova. És moment de quedar-se a casa. Estigues segur i queda't a casa". Porter assegura que aquesta trucada s'ha reproduït "milions de vegades" des de finals de l'any passat, però que aquest dimarts s'ha enfilat fins al lloc "5 o 6" en la llista de trucades de spam més recurrents.

stats