Internacional 16/12/2017

Dos ossos polars famolencs irrompen en un aeroport d'Alaska

Els exemplars van ser enregistrats en vídeo corrent de matinada per la pista d'aterratge

P. J. Armengou
1 min

BarcelonaEls aeroports acostumen a preocupar-se per controlar que els animals no puguin entrar a les seves pistes d'aterratge o al seu espai aeri, però normalment han de bregar amb aus o algun conill. En el cas de l'aeroport de Barrow, al nord d'Alaska, els animals interceptats dijous passat van ser ben diferents.

Dos exemplars joves d'os polar van irrompre a la gelada pista del Wiley Post-Will Rogers Memorial Airport amb la intenció de buscar menjar. Els animals els va trobar Scott Babcock, un treballador de l'aeroport que estava inspeccionant les pistes amb el seu cotxe. Babcock, que va enregistrar en vídeo tota l'escena, va espantar els ossos amb els fars del seu totterreny i els va acompanyar fins als límits de les instal·lacions.

Aquest albiraments no són estranys en aquelles latituds, però sí que ho és que es gravi tot. Les imatges, a més, arriben poc després del dramàtic vídeo del 'National Geographic' en què s'observa un famolenc os polar a punt de morir a les illes Baffin. Aquest curt, convertit ja en un fenomen viral, ha elevat la preocupació sobre el canvi climàtic i els seus efectes en la vida silvestre.

En el cas dels ossos d'Alaska, no es té constància que estiguessin en mal estat de salut, tot i que els treballadors de l'aeroport reconeixen que no són els primers ossos que s'acosten a les instal·lacions a buscar menjar. "Si poden trobar restes per terra, és molt més fàcil menjar-se-les que caçar una foca", explica a la CBS Scott Babcock.

stats